Συμβουλές και tips - Τρία βήματα για τέλειο γιουβέτσι
NewsroomΤο γιουβέτσι, κρέας με κόκκινη σάλτσα και κριθαράκι (μανέστρα) στο φούρνο, είναι από τα φαγητά που μας μεγάλωσαν.
Ένα από τα κλασικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που πρωταγωνιστούσε και συνεχίζει ακάθεκτο να πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό τραπέζι -ιδίως του Σαββατοκύριακου.
Γιουβέτσι νόστιμο και ζουμερό
Για να βγει το γιουβέτσι νόστιμο και ζουμερό, χωρίς να λασπώσει, να στεγνώσει ή να γίνει μάζες-μάζες το κριθαράκι, καλό είναι να ληφθούν υπόψιν -ειδικά απ’ όσους και όσες δεν το έχουν ξαναφτιάξει- τα εξής:
1. Υπολογίστε σωστά τη μανέστρα ή το κριθαράκι. Το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη …γεμίσετε το ταψί κριθαράκι ή μανέστρα. Για 1 κιλό κρέατος θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.
2. Βεβαιωθείτε ότι βάζετε το υγρό στοιχείο που χρειάζεται το γιουβέτσι. Για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας είναι να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό που πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος. «Με το μάτι» προσέξτε στο ταψί να υπερκαλύπτεται το ωμό ζυμαρικό από σάλτσα και νερό τουλάχιστον κατά 2 εκ.
3. Πώς δε θα λασπώσει το γιουβέτσι. Πριν βάλετε το κριθαράκι ή τη μανέστρα μέσα στο σκεύος φούρνου, μπορείτε να το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό θα προφυλαχτεί αρκετά στο ψήσιμο από το λεγόμενο λάσπωμα.
Δείτε επίσης:
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή