Food & Drink|26.10.2018 12:18

Κέικ πορτοκαλιού για παιδιά και φίλους!

Newsroom

Για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, την εκδρομή, τη λιγούρα. Παρασκευάζεται πολύ εύκολα, σε πέντε μόλις λεπτά, μπαίνει στο φούρνο για άλλα 35'-40’ και γλυκαίνει έξι έως οκτώ άτομα!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια βιτάμ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το βιτάμ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει λίγο και το χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα.
  3. Χαμηλώνουμε το μίξερ και αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε μόνοι μας. Το μείγμα δεν θέλουμε να είναι σφιχτό.
  5. Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα του κέικ, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού.
  6. Βάζουμε το κέικ στον φούρνο στους 170ο και το ψήνουμε για 40’. Τσεκάρουμε στο 35λεπτο με ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί.
  7. Προαιρετικά, πριν το τοποθετήσετε στον φούρνο, μπορείτε να βάλετε μέσα στο μείγμα κομμάτια κουβερτούρας.
κέικγλυκά