Food & Drink|26.10.2018 12:22

Αβγοφέτες: Γρήγορες, εύκολες και γευστικές

Newsroom

Υλικά

  • Μισό κιλό ψωμί
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αποφεύγουμε να κόψουμε πολύ λεπτές, γιατί θα διαλυθούν τόσο μέσα στο μείγμα όσο και στο τηγάνι.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι καθώς και το γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
  4. Παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις μουσκεύουμε καλά. Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά.
  5. Προσέχουμε να τις αναποδογυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
  6. Σερβίρονται είτε με μέλι, ζάχαρη και κανέλα είτε με τριμμένο τυρί.
σνακαβγάομελέτα