Food & Drink|27.10.2018 12:40

Κουλουράκια αρωματικά γρήγορα κι εύκολα

Newsroom

ΥΛΙΚΑ

  • 3/4 ποτηριού του νερού καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • ½ ποτήρι του νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη στον φυσικό χυμό
  • ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου μισό κιλό και κάτι)

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και το ξύσμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  4. Επειτα παίρνουμε ένα μέρος από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ.. Με κουπ πατ επιλογής μας δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια μας.
  5. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 35’ στους 180 βαθμούς.
  6. Προσέχουμε όλα τα κουλουράκια μας να έχουν το ίδιο πάχος στη ζύμη. Σε διαφορετική περίπτωση τα μισά θα έχουν ψηθεί και τα υπόλοιπα θα είναι ωμά.
κουλούριαγλυκά