Food & Drink|26.10.2018 12:23

Τυροπιτάκια μπισκοτένια: Ιδανικά για πάρτυ κι όχι μόνο

Newsroom

Υλικά (για δύο ταψιά τυροπιτάκια)

  • 1 γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) με νερό και γάλα σε ίδιες ποσότητες (μισό+μισό)
  • 1 φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 3 αβγά
  • 1 ασπράδι
  • λίγο πιπέρι

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αβγού
  • μία κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ αδειάζετε το αλεύρι, προσθέτετε και το αλάτι και τα ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά το νερό με το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα το φακελάκι μαγιάς και ανακατεύετε έως ότου διαλυθεί καλά η μαγιά.
  2. Στη συνέχεια, και αφού πρώτα έχετε κάνει ένα λάκκο στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι, ρίχνετε μέσα το γάλα, το νερό με τη μαγιά, όπως και το κεσεδάκι με το λάδι και το γιαούρτι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί για να ενωθούν τα υλικά.
  3. Αφήνετε στην άκρη τη ζύμη και σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ασπράδι, βάζετε πιπεράκι και τρίβετε τη φέτα. Το μείγμα είναι έτοιμο.
  4. Στη συνέχεια παίρνετε τη ζύμη και την κόβετε σε μικρά μπαλάκια. Καθένα από αυτά τα ανοίγετε με πλάστη και με ένα ποτήρι ή φλιτζάνι κόβετε τη ζύμη και γεμίζετε κάθε ζυμαράκι με το μείγμα τυριού. Προτεινόμενο σχέδιο το κλασικό φεγγαράκι πατημένο στην άκρη με μικρό πιρούνι.
  5. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφετε με το μείγμα από γάλα και κρόκο αβγού και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
τυρόπιτατυροπιτάκιασνακ