Food & Drink|26.10.2018 12:24

Πάστα φλόρα: Εκρηξη γεύσης στον ουρανίσκο!

Newsroom

Υλικά

  • 1 φαρινάπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 βούτυρο βιτάμ
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια για να δημιουργηθεί ζυμάρι, όχι πολύ σφιχτό. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού, το αβγό και τέλος το κονιάκ, ζυμώνοντάς τα όλα μαζί να ενωθούν δημιουργώντας μια βουτυρένια ζύμη.
  3. Βουτυρώνετε κατά προτίμηση μια ταρτιέρα, πασπαλίζετε με αλεύρι και τινάζετε καλά. Αυτό γίνεται για να μην κολλάει η ζύμη όταν θα ψηθεί. Τοποθετείτε το ζυμάρι και κρατάτε λίγη από τη ζύμη για να κάνετε τις λωρίδες-κορδόνια στη συνέχεια. Βάζετε στην ταρτιέρα τη μαρμελάδα και στη συνέχεια τοποθετείτε τις λωρίδες δημιουργώντας κάθετες και οριζόντιες γραμμές.
  4. Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο για 35’, στους 170 βαθμούς, στον αέρα. Σερβίρετε αφού έχει κρυώσει τελείως.
γλυκά