Food & Drink|26.10.2018 12:19

Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η ιταλική

Newsroom

Σαλάτα με βάση τα ντοματίνια, την μοτσαρέλα και το πέστο. Μυρίζει, θυμίζει κι έρχεται από τη γειτονική Ιταλία.

Υλικά

  • 400 γρ. ντοματίνια pomodoro
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 3 κλωνάρια βασιλικό τύπου pesto
  • Για το ντρέσινγκ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Σε ένα βάζο χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και το αλάτι. Στη συνέχεια όταν είναι έτοιμο το ντρέσινγκ το περιχύνουμε στην ιταλική σαλάτα μας. Στο τέλος για περισσότερη γεύση προσθέτουμε και τη ρίγανη. Buon Appetito
σαλάτεςσαλάτα