Food & Drink|26.10.2018 12:19
Γρήγορες κι εύκολες σαλάτες: Η ιταλική
Newsroom
Σαλάτα με βάση τα ντοματίνια, την μοτσαρέλα και το πέστο. Μυρίζει, θυμίζει κι έρχεται από τη γειτονική Ιταλία.
Υλικά
- 400 γρ. ντοματίνια pomodoro
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 3 κλωνάρια βασιλικό τύπου pesto
- Για το ντρέσινγκ
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μπαλσάμικο
- Λίγη ρίγανη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσάνι. Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σε ένα βάζο χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και το αλάτι. Στη συνέχεια όταν είναι έτοιμο το ντρέσινγκ το περιχύνουμε στην ιταλική σαλάτα μας. Στο τέλος για περισσότερη γεύση προσθέτουμε και τη ρίγανη. Buon Appetito
Διαβάστε ακόμη
- «Πλημμύρισαν» από κόσμο δρόμοι και πλατείες σε όλη τη χώρα για τα Τέμπη - «Tσουνάμι» απαίτησης για δικαίωση των 57 ψυχών
- Τα επεισόδια των λίγων κουκουλοφόρων δεν κατάφεραν να αμαυρώσουν το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα – Οι εικόνες ντροπής και η στάση της αστυνομίας
- «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη παράνομου φορτίου»: Πώς σχολίασε ο Κώστας Λακαφώσης το πόρισμα για τα Τέμπη
- Η σύγκρουση Τραμπ-Ζελένσκι μπροστά στις κάμερες και τα ερωτήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία