Food & Drink|26.10.2018 12:19

Γευστικό σνίτσελ με πατατοσαλάτα

Newsroom

Το σνίτσελ είναι ένα γευστικότατο φαγητό, που παρασκευάζεται εύκολα, ωστόσο, απαιτεί λίγο χρόνο παραπάνω από άλλες, εξίσου γευστικές παρασκευές. Ο χρόνος προετοιμασίας ανέρχεται στα 30 λεπτά, ενώ ο χρόνος μαγειρέματος στη μία ώρα.

Υλικά

Για το σνίτσελ

  • 1 κιλό σνίτσελ
  • 1 μικρό πακέτο φρυγανιές (θα τις τρίψετε στο multi)
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 αγγουράκι μικρό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Μαϊντανό
  • Λάδι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση για να μην είναι πολύ μεγάλα. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Τα περνάμε από το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε τα 3 αβγά με το λίγο γάλα και μέσα σε αυτό το μείγμα βουτάμε τα αλευρωμένα φιλέτα.
  3. Στη συνέχεια τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τοποθετούμε τα φιλέτα. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και τοποθετούμε τα φιλέτα.
  5. Τα σκεπάζουμε πάλι με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Μόλις δείτε πως έχουν πάρει το σωστό χρώμα, είναι έτοιμα.
  6. Εν τω μεταξύ βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές τετράγωνες φέτες. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αγγούρι.
  7. Σε ένα μικρό βάζο χτυπάτε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε τις πατάτες με τη σος, προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Η σαλάτα σερβίρεται και κρύα.
πατάτεςσνίτσελκοτόπουλο