Food & Drink | 31.05.2023 08:24

Μια βανίλια παγωτό και γλυκό κεράσι – Τρεις ονειρεμένες κερασόπιτες που αγαπούν τα «καϊμάκια»

Newsroom

Φρέσκα ζουμερά κι ολόγλυκα κεράσια τρυπώνουν σε βουτυρένιες ζύμες, χυλούς και νόστιμες κρέμες. Μια μπάλα παγωτό από δίπλα -είτε με άρωμα βανίλιας είτε με μαστιχωτό καϊμάκι- και κάθε κουταλιά γίνεται εισιτήριο για το όνειρο.

Συνταγή για κλασική κερασόπιτα

Αν η american cherry pie της αρχικής φωτογραφίας, η σκεπαστή πίτα των diners και όχι μόνο, είναι ο ορισμός της κερασόπιτας για εσάς, θα βρείτε εξαιρετική συνταγή πατώντας εδώ. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με φρέσκα βύσσινα.

Συνταγή για εύκολο «κουρκουτό» με κεράσια

Υλικά για ένα ταψί 22Χ33 εκ.

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλιά της σούπας
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, χωρισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια κεράσια ή βύσσινα χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε το βούτυρο σε ταψί 22Χ33 και το τοποθετείτε στο φούρνο μέχρι να λιώσει (κανά 5λεπτο).
  2. Σε μεσαίο μπολ αναμειγνύετε το 1 φλιτζάνι αλεύρι με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσετε ένα λεπτόρρευστο χυλό. Αδειάζετε το χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο (δεν χρειάζεται ανακάτεμα).
  3. Ανακατεύετε τα κεράσια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Μοιράζετε ομοιόμορφα το μείγμα των κερασιών στο χυλό του ταψιού (πάλι δεν χρειάζεται να ανακατέψετε).
  4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα, για 1 ώρα περίπου. Σερβίρετε με παγωτό.

Συνταγή για γαλλικό clafoutis

Με γάλα, αλεύρι, αυγά, ζάχαρη και ζουμερά κεράσια φτιάχνετε ένα έξοχο καλοκαιρινό γλυκάκι, μια «πίτα» χωρίς φύλλο, που μπορεί να σερβιριστεί και με παγωτό βανίλια. Clafoutis λέγεται το κερασένιο γλύκισμα, σαν τάρτα χωρίς βάση, που κατάγεται από τη γαλλική Λιμουζίν, κατέκτησε τη Γαλλία μέσα στο 19ο αιώνα και στη συνέχεια αγαπήθηκε απ' όλο τον κόσμο. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Δείτε επίσης: Το κόλπο για να βγάλετε τα κουκούτσια απ' τα κεράσια

κεράσιασπιτικές συνταγέςγλυκάπίτες