Food & Drink | 06.06.2023 07:50

Παγωμένο γιαούρτι - Τέσσερις συνταγές που γίνονται εύκολα στο σπίτι

Newsroom

Είτε ελαφρύ με μέλι ή με φρούτα είτε πιο πλούσιο, ενισχυμένο με κρέμα γάλακτος, το σπιτικό παγωμένο γιαούρτι βγαίνει εξίσου δελεαστικό με το παγωτό, αλλά πολύ πιο υγιεινό. Ακολουθούν μερικές συνταγές από τη συλλογή του Έθνος/EatMe+ που θα δροσίσουν γλυκά τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες.

Συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με διάφορα φρούτα σε ξυλάκια

Υλικά για 8 ξυλάκια

  • 200 γρ. φράουλες πλυμένες χωρίς τα κοτσανάκια τους
  • 200 γρ. ψίχα από ροδάκινα
  • 200 γρ. φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Χωρίστε το γιαούρτι σε 3 μέρη (200 γρ. το καθένα). Πολτοποιήστε τις φράουλες με 200 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μετά τα ροδάκινα και τα φρούτα του δάσους με τον ίδιο τρόπο. Μοιράστε τα τρία μείγματα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Βάλτε από ένα ξυλάκι σε κάθε θήκη και αφήστε τα στην κατάψυξη για 12 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε.

Tips. Ανακατέψτε κάθε πολτοποιημένο φρούτο χρησιμοποιώντας το σύρμα με το γιαούρτι σε ένα μπολ, χωρίς να ενωθούν τελείως τα υλικά, ώστε να σχηματίσετε δίχρωμα παγωτά με γιαούρτι και φρούτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε κάθε θήκη 2 ή περισσότερα μείγματα με γιαούρτι και φρούτα.

Συνταγή για ελαφρύ παγωμένο γιαούρτι με μέλι

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, 50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας), ½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη

Υλικά: Μοιράστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι στις θήκες μιας παγοθήκης ή σε περισσότερες αν είναι μικρή. Αφήστε το στην κατάψυξη για 24 ώρες. Βγάλτε τα παγάκια γιαουρτιού από τις θήκες, βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε το μέλι και τη βανίλια και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα με βελούδινη υφή. Σερβίρετέ το αμέσως.

Συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με κρέμα

Θα χρειαστείτε: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 36-40% λιπαρά,
50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας), ½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση: Ανακατέψτε στο μίξερ το γιαούρτι με το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα ή την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ξαναχτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη. Επαναλάβετε άλλη μια φορά (αυτό το κάνετε για να σπάσουν οι τυχόν κρύσταλλοι που θα σχηματιστούν στην κατάψυξη). Μετά από 6-8 ώρες το παγωμένο γιαούρτι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν το αφήσετε πολύ περισσότερο και παγώσει σε σημείο που δεν μπορείτε να το σερβίρετε με το σκουπ, αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με ροδάκινα, βύσσινο και καρύδι

Πανεύκολη ιδέα για frozen yogurt bars που μπορείτε να φτιάξετε και με κατεψυγμένα μύρτιλα και αμύγδαλα. Πατήστε εδώ για συνταγή με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, φρέσκα ροδάκινα και καρύδια

γιαούρτιγλυκάσυνταγέςφρούτα