Ο Μάρτιος φέρνει γεύσεις της Σίφνου στο Public Cafe
NewsroomΞεκίνησε από την Τήνο, μας τράταρε χριστουγεννιάτικα νησιώτικα γλυκά και μετά από μια νόστιμη στάση στη Σαντορίνη συνεχίζει το γευστικό ταξίδι του στις κουζίνες των Κυκλάδων με μια ικανή δόση Σίφνου: για όλο τον Μάρτιο το Public Café-Restaurant θα σερβίρει τρία πιάτα από το εστιατόριο Τσικάλι. Στην ειδική κάρτα που τρέχει, για όλο τον μήνα, παράλληλα με το μόνιμο μενού του χώρου, θα συναντήσετε μαστέλο (κατσικάκι σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με κρασί), σιφνέικη ρεβιθάδα αλλά και μελόπιτα –κλασικό πασχαλινό κέρασμα στο νησί.
Εκεί, στη λευκοντυμένη, φωτεινή σάλα με τη μεγάλη ελιά στο κέντρο, θα έχετε αυτές τις μέρες την ευκαιρία γνωρίσετε και κάποια παραδοσιακά σκεύη για το μαγείρεμα ή την αποθήκευση του φαγητού. Η μίνι έκθεση αντικειμένων που δώρισε στο καφε-εστιατόριο του Public το Σωματείο των Αγγειοπλαστών Σίφνου αποτυπώνει την παράδοση του νησιού στη αγγειοπλαστική – σήμερα στη Σίφνο λειτουργούν 20 εργαστήρια που επιμένουν στο μαστέλο, στο τσικάλι και στην κανάτα, στη φουφού και στο κουρούπι.
- Πού ταξιδεύουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες φέτος; Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος
- «Πολιτικούς σαν τον Καραμανλή δεν τους χειροκροτάμε, τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη»: Η Μαρία Καρυστιανού για τις εικόνες στις Σέρρες
- Αύξηση των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα
- Η Κάρλα Μπρούνι γιορτάζει τα 57ά γενέθλιά της - Η ξεχωριστή ευχή της κόρης της