Food & Drink|02.07.2023 09:05

Τις πιο ωραίες Κυριακές με λεμονάδες σπιτικές τις είχαμε δροσίσει...

Newsroom

Τέσσερις συνταγές για απολαυστικές λεμονάδες που συνεχίζουν να συντροφεύουν τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές μας στο σπίτι, στην αυλή ή στο μπαλκόνι. Από το αρχείο του Έθνος/EatMe και του ICookGreek.

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα στο λεπτό

Για 2 ποτήρια

  • 125 ml χυμός λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 400 ml κρύο νερό

Ανακατεύετετε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί παχύρρευστο σιρόπι. Ρίξτε το νερό, ανακατέψτε και μοιράστε σε δύο ποτήρια. Προσθέστε παγάκια και σερβίρετε.

Συνταγή για σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα σαν της γιαγιάς (αλλά λίγο καλύτερη)

Θυμάστε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα ΗΒΗ στο γυάλινο μπουκάλι που μας έβαζε η γιαγιά λέγοντας «δυο δάχτυλα λεμονάδα και μετά κρύο νερό»; Ε, αυτό το υπέροχο σιρόπι λεμονιού μπορούμε να το φτιάξουμε οι ίδιοι με ολόφρεσκα λεμόνια, να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να του βάλουμε και ανθρακούχο νερό αντί για κλασικό όταν θελήσουμε να το απολαύσουμε. Ένα παγωμένο σπιτικό αναψυκτικό, που γίνεται και με πορτοκάλια! 

> Δείτε τη βασική συνταγή για συμπυκνωμένη λεμονάδα σαν της γιαγιάς πατώντας εδώ.

Σπιτική λεμονάδα με φρούτα του δάσους, μύρτιλα, κεράσια ή φράουλες

Για 2,5 λίτρα

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 250 ml χυμός λεμονιού
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους, μύρτιλα, κεράσια (χωρίς κουκούτσι) ή φράουλες

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράστε τα για 4-5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά πριν συνεχίσετε με την παρασκευή της λεμονάδας.

Ανακατέψτε το σιρόπι με τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε 2,2 λίτρα κρύο νερό και μοιράστε τη λεμονάδα στα ποτήρια.

Πολτοποιήστε τα φρούτα με λίγο νερό και μοιράστε τα στα ποτήρια. Προσθέστε παγάκια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Συνταγή για λεμονάδα με ροδάκινα χωρίς ζάχαρη

Για 4 ποτήρια

  • 4 ροδάκινα ψιλοκομμένα
  • 200 ml χυμός λεμονιού
  • 5 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης

Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τα ροδάκινα μαζί με 250 ml νερό και το σιρόπι αγαύης και αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Πολτοποιήστε το στο μπλέντερ και ανακατέψτε το με τον χυμό λεμονιού και 1 λίτρο και 250 ml κρύο νερό. Σερβίρετε με παγάκια.

φρούτασυνταγέςσπιτικές συνταγέςλεμονάδα