Συμβουλές και tips - Πόση ώρα ψήσιμο θέλουν τα ψάρια στη σχάρα;
Newsroom
Όταν ο καιρός ανοίγει και η ζέστη καλεί για πιο ελαφρά αλλά χορταστικά φαγητά, δεν υπάρχει πιο καλοδεχούμενο έδεσμα από μια πιατέλα με ψητά ψάρια ή ψαράκια.
Ψήνουμε ψάρια! Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για απολαυστικό BBQ ψαρικών
Όσοι έχουν αναλάβει το ρόλο του ψήστη ας έχουν υπόψιν τους τα εξής τρία πραγματάκια:
- Το ψήσιμο των ψαριών ειδικά των μικρών είναι σύντομο και μας θέλει πάνω απ’ τη φωτιά διαρκώς.
- Αλατίζουμε τα ψαράκια από πριν για να νοστιμίσουν.
- Πριν τα γυρίσουμε, περνάμε με λάδι την ωμή πλευρά που «βλέπει» προς τα πάνω.
Χρόνος ψησίματος ψαριών
Μεγάλα ψάρια (συναγρίδες, φαγκριά, ροφοί, λυθρίνια, σαργοί, τσιπούρες κ.λπ.)
Προσοχή σε αυτά με το λιγότερο λίπος (φαγκριά, λυθρίνια), γιατί στεγνώνουν εύκολα. Η σχάρα να είναι σε απόσταση 8 εκ. από τα κάρβουνα, να έχει κάψει καλά και η θράκα να είναι δυνατή.
Ψάρια βάρους περίπου 500 γρ.: περίπου 12 – 15 λεπτά συνολικά
Ψάρια βάρους 500 – 600 γρ.: περίπου 20 – 22 λεπτά συνολικά
Ψάρια 1 κιλού: 25 – 35 λεπτά
Μεσαία ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, κουτσομούρες κ.λπ. βάρους 150 γρ. – 200 γρ.)
Η σχάρα να είναι σε απόσταση 8 εκ. από τα κάρβουνα, να έχει κάψει καλά και η θράκα να είναι δυνατή.
Ψάρια μέχρι 200 γρ.: 7 – 10 λεπτά συνολικά
Μικρά ψάρια (σαρδελίτσες, γαύροι)
Δε χρειάζονται περισσότερα από 3?-4? συνολικά (πάντα σε καυτή σχάρα). Η διπλή σχάρα με λαβή βοηθάει να γυρίζουμε εύκολα τα μικρά ψάρια.
Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ
- Η ΕΕ κρατάει την ανάσα της για τη Γερμανία: Χέρι-χέρι Χριστιανοδημοκράτες και Ακροδεξιά - Πότε τα πρώτα αποτελέσματα
- Από την Αγία Σοφία στα drones: Ο Ερντογάν προβάλλει (ξανά) αφήγημα «Μεγάλης Τουρκίας», αλλά στο βάθος... ανασχηματισμό
- Εξωφρενικό τροχαίο στην Ηλεία: Πατέρας οδηγούσε μεθυσμένος με το παιδί του αγκαλιά
- Πάτρα: Περισσότεροι από 20.000 μικροί καρναβαλιστές – Σκόρπισαν ζωντάνια, χαρά και χαμόγελα ξεγνοιασιάς