Food & Drink|26.10.2018 12:12

Γρήγορο κι εύκολο ψωμί με μέλι

Newsroom

Εύκολο στην παρασκευή, το ψωμί με μέλι θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ζυμωθεί κι άλλα 40' για να βγει από τον φούρνο.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (προαιρετικώς)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ. Προσθέστε και το δεντρολίβανο.
  2. Ανακατέψτε το γάλα και τον χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο φλιτζάνι και περιμένετε για ένα λεπτό καθώς μετατρέπεται μαγικά σε βουτυρόγαλα. Στη συνέχεια προσθέτετε σε αυτό το μέλι και ρίχνετε αυτό το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατέψτε για ένα λεπτό μέχρι το όλο μείγμα να ενωθεί καλά
  3. Βάλτε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε τη δημιουργώντας μια μπάλα.
  4. Βάλτε την μπάλα σε ένα ταψί και χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε έναν βαθύ σταυρό πάνω. Βάλτε την στον φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.