Συμβουλές και tips - Πίτα τραγανή από πάνω και από κάτω
NewsroomΌσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο πληθαίνουν οι περιστάσεις που ίσως θελήσετε να φτιάξετε μια δική σας τάρτα ή πίτα, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο ή με έτοιμο. Το μόνιμο άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα να ψηθεί σωστά η πίτα και από κατώ, να μη μείνει μαλακή, μισολιωμένη και νωπή σα ζυμάρι.
Δυο συμβουλές για να ψήνονται οι πίτες τέλεια και από την κάτω μεριά
1. Τοποθετήστε τις πίτες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και -αν έχει ο φούρνος- προτιμήστε τις αντιστάσεις απ' τον αέρα. Έτσι θα ψήσετε και την κάτω πλευρά εγκαίρως.
2. Προτιμήστε για τις τάρτες τις διάφανες πυρίμαχες ταρτιέρες που σας επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά και στην κάτω πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη χρυσαφένια όψη της ικανοποιητικά ψημένης ζύμης.
Και ένα μυστικό για να μη ρουφάει υγρασία η αλμυρή τάρτα
Πασπαλίστε τη βάση της κις με μια στρώση τριμμένο τυρί τύπου παρμεζάνα. Έτσι δημιουργείται μια προστατευτική στρώση που εμποδίζει τα υγρά της γέμισης (αυγά, κρέμα γάλακτος κ.λπ.) να περάσουν προς τα κάτω και να «λασπώσουν» τη βάση, που παραμένει τραγανή.
- Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
- Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
- Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό