Food & Drink|30.11.2023 08:00
Συμβουλές και tips - Πώς να τρίψετε ημίσκληρα τυριά χωρίς να κολλήσουν στον τρίφτη
NewsroomΤο τρίψιμο του κασεριού, της φρέσκιας μοτσαρέλας, της φοντίνας, του Havarti και άλλων ημίσκληρων ή μαλακών τυριών μπορεί να αποδειχθεί μπελάς: να αφήσει έναν τρίφτη χάλια και ένα τυρί διαλυμένο.
Το κόλπο για να τρίψετε ευκολότερα ημίσκληρα τυριά
Κάντε την άχαρη εργασία πιο απλή δοκιμάζοντας το εξής: Πριν βάλετε το ημίσκληρο ή μαλακό τυρί σε τρίφτη για να αρχίσετε το τρίψιμο, τοποθετήστε το στην κατάψυξη, για 25-30 λεπτά. Το τυρί θα κρυώσει και θα σφίξει, έτσι θα το σύρετε εύκολα πάνω από τις κοφτερές τρύπες με αποτέλεσμα να βγαίνει καλύτερα το τρίμμα χωρίς να λιώνει και να κολλάει το μισό τυρί πάνω στον τρίφτη.
Το δε πλύσιμο του τρίφτη θα γίνει και αυτό ευκολότερο.
Διαβάστε ακόμη
- Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν μετά το πράσινο φως Μπάιντεν στο Κίεβο για τους πυραύλους ATACMS – Οι σκέψεις του Ρώσου προέδρου
- Δημοσκόπηση Prorata: Ποιον θα ψήφιζαν οι Έλληνες για πρόεδρο των ΗΠΑ
- Άνοιξε η πλατφόρμα για το «Gigabit Voucher» - Περισσότερα από 379.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν ευρυζωνικές συνδέσεις
- Πρώτο διαζύγιο για προπονητή της Euroleague: Τέλος ο Ομπράντοβιτς απ' τον πάγκο της Μονακό