Food & Drink|13.12.2023 07:50

Βουτυροσοκολατένιο γλάσο για ακαταμάχητα γιορτινά κεϊκάκια και μάφιν

Newsroom

Αν τις μέρες των γιορτών θέλετε να στολίσετε μάφιν και κεϊκάκια με λαχταριστό σοκολατένιο γλάσο και να τους δώσετε την εντυπωσιακή όψη του cupcake με την εθιστική γεύση βουτύρου - σοκολάτας, εδώ θα βρείτε την κατάλληλη συνταγή για να φτιάξετε σοκολατοβουτυρένια επικάλυψη-όνειρο.

Υλικά:
115 γρ. κουβερτούρα όσο πιο πικρή γίνεται, χοντροκομμένη
150 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
6 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει τόσο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτή.
Συνεχίζετε το χτύπημα δυναμώνοντας την ταχύτητα μέχρι το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό.

Καλύπτετε τα κέικ αφού κρυώσουν είτε χρησιμοποιώντας κορνέ είτε με το κουτάλι σε πιο ελεύθερα σχήματα.

Γιορτινό γλάσο για μπισκότα

Αλλά και τα μπισκότα που στολίστικαν με γλάσο δείχνουν πιο γιορτινά. Το γλάσο ρουαγιάλ σφίγγει απόλυτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπισκότα που θα μπουν σε κουτιά, σακουλάκια και άλλες συσκευασίες, ενώ το γλάσο βουτύρου-ζάχαρης μένει πιο μαλακό. Δείτε συνταγές και για τους δύο τύπους γλάσων πατώντας εδώ.

γλυκόκέικβούτυρομάφινσοκολάτα