Food & Drink
|
14.12.2023 07:50
Συμβουλές και tips - Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό
NewsroomΤα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό, τόσο κάποιες παραδοσιακές συνταγές όπως η Μπακλαβού της Μυτιλήνης όσο και πολλές νεότερες όπως το Γλύκισμα Αμυγδάλου, ζητούν να είναι λευκά, δηλαδή να είναι ασπρισμένα, ξεφλουδισμένα από το φλοιό τους. Λευκά ή άσπρα αμύγδαλα βρίσκετε στην αγορά είτε ολόκληρα είτε εφιλέ (σε φετάκια) σε τιμή ακριβότερη βέβαια από τα υπόλοιπα. Μπορείτε όμως εύκολα να τα ξεφλουδίσετε και μόνοι σας στο σπίτι.
Το μυστικό είναι αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό
Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, τα βάζετε να βράσουν στο νερό για 2’-3’. Τα βυθίζετε σε κρύο νερό να μειώσετε τη θερμοκρασία. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, βοηθώντας λίγο με τα χέρι σας, απομακρύνετε τις φλούδες, που έτσι κι αλιώς θα φεύγουν σε μεγάλο μέρος από μόνες τους.
Διαβάστε ακόμη
- Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Το ανακοίνωσε και επίσημα στους συνεργάτες του
- Η κρίση στη Μέση Ανατολή μεταφέρθηκε στην Ευρώπη – Φόβος στην Ε.Ε. ότι ξαναζωντανεύει το φάντασμα του αντισημιτισμού
- Eurostat: Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην ΕΕ
- Euroleague: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι επικών διαστάσεων