Συμβουλές και tips - Σας τέλειωσε η άχνη ζάχαρη; Φτιάξτε δική σας με μια κίνηση!
Newsroom
Η ζάχαρη άχνη δεν ανήκει στα υλικά που έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας και σίγουρα όταν τελειώνει δεν είναι το πρώτο πράγμα που σπεύδουμε να αναπληρώσουμε. Είναι όμως ένα είδος ζάχαρης που χρησιμοποιείται πολύ στα γιορτινά γλυκά για το πασπάλισμά τους, αφού δίνει εκτός από έξτρα γλύκα και μια χιονάτη αίσθηση.
Υπάρχει μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση που θα σας εξυπηρετήσει ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η συνταγή σας θέλει άχνη για το γαρνίρισμα ή εσείς οι ίδιοι θα θέλατε να καλύψετε κάποια ατέλεια στην επιφάνεια της γλυκιάς πίτας ή του κέικ ή απλώς να τα στολίσετε.
Πώς να φτιάξετε ζάχαρη άχνη στο λεπτό
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε την κανονική κρυσταλλική σας ζάχαρη στο μπλέντερ και να τη χτυπήσετε για τουλάχιστον 1 λεπτό (με κλειστό το καπάκι, γιατί σηκώνει λευκό …σύννεφο). Μπορεί να μη γίνει η αέρινη πούδρα του εμπορίου, αλλά θα γίνει μια λεπτή, λευκή σκόνη, ικανή να καλύψει αξιοπρεπώς τις ανάγκες της στιγμής.
Την άχνη αυτή θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα και όχι να την αποθηκεύσετε. Αν πρέπει οπωσδήποτε να την αποθηκεύσετε, ρίξτε μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ και λίγο κορν φλάουρ, ώστε να κρατήσει μακριά την υγρασία.
- Εκτίμηση αποτελέσματος στη Γερμανία: Πύρρειος νίκη για το CDU, φλερτάρει με το 20% το AfD, βυθίζεται το SPD, επίδοση έκπληξη για το Die Linke
- Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ από την προεδρία για την ειρήνη, ή την ένταξη στο ΝΑΤΟ
- Από την Αγία Σοφία στα drones: Ο Ερντογάν προβάλλει (ξανά) αφήγημα «Μεγάλης Τουρκίας», αλλά στο βάθος... ανασχηματισμό
- Πάτρα: Περισσότεροι από 20.000 μικροί καρναβαλιστές – Σκόρπισαν ζωντάνια, χαρά και χαμόγελα ξεγνοιασιάς