Food & Drink|09.01.2024 19:52

Αυτή είναι η πιο exclusive παμπ του Λονδίνου: Βρίσκεται κρυμμένη σε φρούριο 900 ετών

Newsroom

Ο 900 ετών Πύργος του Λονδίνου είναι το πιο δημοφιλές ιστορικό αξιοθέατο του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες να μπαίνουν στις πύλες του για να εξερευνήσουν τους αρχαίους διαδρόμους του, να δουν τα βασιλικά κοσμήματα του Στέμματος και να συναντήσουν τα θρυλικά κοράκια και τους ξεχωριστά ντυμένους «Beefeater» Yeoman Warder φρουρούς του.

Υπάρχει όμως ένα μυστικό που δεν μπορούν να δουν - η πιο exclusive παμπ του Λονδίνου.

Ποιοι τη διαχειρίζονται

Με την πρώτη ματιά, το The Keys μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη πολυαγαπημένη παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου, με δερμάτινα καθίσματα, ορθογώνια ξύλινα τραπέζια και ένα περίτεχνα διακοσμημένο χαλί. Όμως η διακόσμησή της διαθέτει μοναδικά βασιλικά χαρακτηριστικά, όπως ένα τελετουργικό τσεκούρι του 16ου αιώνα και ντουλάπια με στολές Yeoman Warder.

Η παμπ διευθύνεται από τους 35 εν ενεργεία Yeomen Warders του Πύργου, οι οποίοι πήραν το παρατσούκλι «Beefeater» από την ημερήσια μερίδα κρέατος που τους δινόταν παραδοσιακά. Μόνο οι ίδιοι και οι προσκεκλημένοι τους επιτρέπεται να εισέρχονται.

Με καταλύματα για τους μόνιμους Beefeaters και τις οικογένειές τους, ένα ιατρείο και ένα παρεκκλήσι, ο Πύργος μπορεί να μοιάζει με χωριό για όσους ζουν εκεί. Και όπως κάθε περήφανο χωριό, η παμπ αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινότητας - ένα μέρος όπου μπορούν να πάνε για να γιορτάσουν ειδικές περιστάσεις ή να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Οι παραδόσεις

Στον Πύργο του Λονδίνου υπήρχαν πολλές παμπ στο πέρασμα των αιώνων και το The Keys έχει κληρονομήσει πολλές από τις αρχαίες παραδόσεις των προκατόχων του.

Όπως συμβαίνει με κάθε αρχαία θέση, με την πάροδο των αιώνων, ο ρόλος του Yeoman Warder - επίσημα γνωστού ως «Yeoman Warder του Βασιλικού Παλατιού και του Φρουρίου της Αυτού Μεγαλειότητας, του Πύργου του Λονδίνου, και μέλη της σωματικής φρουράς του ηγεμόνα της Yeoman Guard Extraordinary» - έχει αλλάξει.

Εκεί που κάποτε ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του Πύργου και όλων των πραγμάτων μέσα σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένων των Κοσμημάτων του Στέμματος, και την επίβλεψη των κρατουμένων, οι σημερινοί Yeomen περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους ασχολούμενοι με ενθουσιώδεις τουρίστες και φωτογραφίζονται μαζί τους.

ΛονδίνοΒρετανίαπαμπειδήσεις τώρα