Συμβουλές και tips – Πώς «γλυκαίνει» η πολύ αλμυρή φέτα και πώς διατηρείται καλύτερα
NewsroomΑν το τυρί φέτα που προμηθευτήκατε αποδείχθηκε πιο αλμυρό από όσο περιμένατε και σας αρέσει, υπάρχει τρόπος να απαλύνετε την αλμυράδα του, αλλά και να το συντηρήσετε για περισσότερο καιρό.
Πώς να «γλυκάνετε» την πολύ αλμυρή φέτα
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να απαλύνετε τη γεύση μια αλμυρής φέτας είναι το εξής: Βυθίστε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήστε τη φέτα αρκετές ώρες εκεί και το γάλα θα τραβήξει αρκετό από το αλάτι μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.
Πώς να συντηρήσετε τη φέτα περισσότερο
Για να απολαμβάνουμε τη βαρελίσια χύμα φέτα ή τη χύμα φέτα από δοχείο φρέσκια χωρίς να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε υπολείμματα που κιτρίνισαν ή έπιασαν γλίτσα, καλό είναι να διατηρούμε το τυρί σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο, καλυμμένο καλά καλά μέχρι επάνω με το δοχείο κλειστό στο ψυγείο. Το αλατόνερο το προμηθευόμαστε τυποποιημένο από το σούπερ μάρκετ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας με τον απλούστατο τρόπο που περιγράφεται εδώ.
- «Χειμωνιάτικο» Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας - Προβλήματα λόγω ανέμων
- Νέες αποκαλύψεις για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υποδυόταν τη μητέρα του Παναγιωτάκη σε δημοσιογράφο
- Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ παιδί προσβάλλεται από γρίπη των πτηνών
- Είναι το «Labour» της Paris Paloma το φεμινιστικό anthem της Gen Z;