Food & Drink | 16.02.2024 13:24

Συμβουλές και tips: Σπιτική ξινόκρεμα (sour cream) σε χρόνο-μηδέν

Newsroom

Το διαδίκτυο μάς επιτρέπει πλέον να δοκιμάζουμε συνταγές απ’ όλο τον κόσμο, που τουλάχιστον σε πρώτη φάση οπτικά μας γοήτευσαν. Ωστόσο αρκετές ξένες συνταγές, γλυκές και αλμυρές, περιέχουν στα υλικά τους ξινή κρέμα (sour cream), ένα προϊόν που στην Ελλάδα δεν είναι βέβαιο ότι θα το βρεις τυποποιημένο σε μικρό συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή μπακάλικο.

Πού χρησιμοποιείται η ξινή κρέμα

Η ξινή κρέμα χρησιμοποιείται ως υλικό ή συνοδευτικό σε γλυκές συνταγές, μηλόπιτες, κέικ, φρουτοσαλάτες, τάρτες, τηγανίτες και μπισκότα. Σε αλμυρές συνταγές, αξιοποιείται σε ντιπ ή σε σάλτσες και ντρέσινγκ για σαλάτες και σούπες λαχανικών (αντί για γιαούρτι ή σκέτη κρέμα γάλακτος), ενώ νοστιμίζει βραστές και ψητές πατάτεςπανέ, ρόστι και τηγανητά.

Φτιάξτε δική σας ξινόκρεμα

Προσπεράσετε την έλλειψη και προχωρήσετε στην εκτέλεση της συνταγής που σας άρεσε φτιάχνοντας δική σας ξινόκρεμα. Υπάρχουν τρεις τρόποι να την παρασκευάσετε που θα τους βρείτε πατώντας εδώ. Οι δύο, με χρήση γιαουρτιού ή ξινογάλακτος (αριάνι), θέλουν αναμονή. Ο τρίτος και γρηγορότερος όμως είναι αυτός με τη χρήση λεμονιού και μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε την κρέμα άμεσα.