Food & Drink|10.04.2019 17:31

Η βελούδινη κακαβιά του GB Roof Garden

Newsroom

Κρύβει νοσταλγία μέσα της αυτή η σούπα με τον εξαιρετικό, πυκνό ζωμό από πετρόψαρα, που σερβίρουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Πρόκειται για μια συνταγή που έμαθε στο μιλητό ο head chef του εστιατορίου GB Roof Garden, Δημήτρης Μπούτσαλης, από έναν «γερόλυκο» ψαρά. Κάποτε έφτιαχναν την κακαβιά στην παραλία, σκάβοντας έναν μικρό λάκκο στα βότσαλα και βάζοντας μετά από πάνω την κατσαρόλα στη φωτιά με όσα ψάρια είχαν. Της πάει σίγουρα το παραθαλάσσιο σκηνικό, καμία αντίρρηση σε αυτό. Της πάνε όμως και τα σαλόνια αυτής της ονειρεμένης σούπας, που συμπυκνώνει τη θάλασσα όσο λίγα φαγητά. Παρότι ο καιρός αρχίζει να μαλακώνει, το θερμόμετρο ακόμα μας επιτρέπει να την απολαύσουμε ζεστή και μυρωδάτη. Έχετε μπροστά σας ακόμη μερικές μέρες για να βάλετε στο πρόγραμμα μια επίσκεψη στο ρετιρέ του Μεγάλη Βρεταννία, καθώς σερβίρεται μέχρι τις 26/4 στα €42. 

Ξεν. Grande Bretagne Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, τηλ. 2103330000

Kείμενο: Τάσος Μητσελής

Πηγή: eatme Απριλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής