Food & Drink|14.05.2024 07:30

Συμβουλές και tips - Πώς διαλέγουμε φρέσκα αμπελόφυλλα για σπιτικά ντολμαδάκια

Newsroom

Τα κριτήρια της επιλογής των φρέσκων αμπελόφυλλων που προορίζονται για ντολμαδάκια έχουν να κάνουν τόσο με την υφή όσο και με το σχήμα.

Η υφή

Για να βγουν οι μικρές γεμιστές λιχουδιές πεντανόστιμες, το αμπελόφυλλο θα πρέπει να είναι τρυφερό, εύκαμπτο, όχι τραχύ και πολύ χνουδωτό.

Το σχήμα

Σε ό,τι αφορά το σχήμα, προτιμήστε εκείνα τα κληματόφυλλά που είναι ενιαία σαν «παλάμη» με όσο το δυνατόν λιγότερα κενά και τρύπες ανάμεσα στις άκρες, ώστε να έχετε χώρο να βάλετε τη γέμιση και να τυλίξετε χωρίς δυσκολία.

Πριν τη χρήση των φρέσκων αμπελόφυλλων

Πριν χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα αμπελόφυλλα, αφαιρέστε τους μίσχους και ξεπλύνετέ τα σχολαστικά με νερό, όπου αν θέλετε, μπορείτε να έχετε ρίξει και λίγο ξίδι. Προτού ξεκινήσετε να τυλίγετε τη γέμιση, ζεματίστε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 2?-3?. Τοποθετήστε τα με τη λεία πλευρά τους προς τα κάτω.

Δείτε ακόμη:

> Συνταγή για παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί

> Συνταγή για ντολμαδάκια με σέσκουλο και πλιγούρι 

> Συνταγή για ντολμαδάκια με κιμά και αυγολέμονο 

> Ντολμαδάκια με ραγού καραβίδας και γαύρο μαρινάτο

ντολμάδεςντολμαδάκια