Food & Drink|21.05.2024 07:25

Συμβουλές και tips - Διαλέγοντας τα σωστά κολοκυθάκια για κάθε συνταγή

Newsroom

Μεγάλα, μικρά ή στρογγυλά, τα πράσινα κολοκύθια πρωταγωνιστούν στο τραπέζι του μεσογειακού καλοκαιριού και είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο μανάβικο, αφού γίνονται από ωμή και βραστή σαλάτα μέχρι πίτα και γεμιστά. Όταν ψωνίζετε κολοκυθάκια, θυμηθείτε:

1. Αρχικά, όπως και αν σκέφτεστε να τα μαγειρέψετε, προτιμήστε κολοκυθάκια με σφιχτή και σφριγηλή σάρκα.

Κατά τα άλλα σε ό,τι αφορά τα πράσινα κολοκύθια (ανοιχτόχρωμα με ραβδώσεις ή πιο σκούρα) που είναι αυτά που καταναλώνουμε συχνότερα στην Ελλάδα:

2. Διαλέξτε τα μικρά, νεαρά κολοκυθάκια, που φρέσκα είναι και πολύ τραγανά, όταν θέλετε να τα απολαύσετε ωμά, τριμμένα ή ψιλοκομμένα σε σαλάτα. Είναι επίσης αυτά που θα επιλέξετε για βραστή ή σαλάτα στον ατμό.

3. Θυμηθείτε ότι τα μεγαλύτερα κολοκύθια είναι κατάλληλα για φούρνο (μπριάμ, ψητά), τηγάνι και κατσαρόλα (μαγειρεμένα μόνα τους ή με άλλα λαχανικά). Τριμμένα είναι ό,τι πρέπει για κολοκυθόπιτες.

4. Τα στρογγυλά κολοκυθάκια προτιμώνται από αρκετούς για να γίνουν γεμιστά, καθώς εκτός από γλυκά είναι και πολύ πιο εύκολα στο άδειασμα-γέμισμα.

5. Αποφύγετε τα πολύ μεγάλα κολοκύθια που μπορεί να περιέχουν ενοχλητικά πολλούς σπόρους.

Βρείτε τις πιο λαχταριστές συνταγές με κολοκυθάκια πατώντας εδώ.

tipsκολοκύθιαμανάβικο