Food & Drink|03.06.2024 08:10

Μαναβική εποχής - Φρέσκα φρούτα και λαχανικά του Ιουνίου

Newsroom
Ακολουθώντας μια διατροφή που διαπνέεται από την κουλτούρα της εποχικότητας και στρώνουμε ένα καθημερινό τραπέζι με προϊόντα της ελληνικής γης, ταιριαστό όχι μόνο με τους ρυθμούς της φύσης, αλλά και τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Προσπαθώντας όσο είναι δυνατόν να ακολουθούμε την εποχικότητα στην κουζίνα μας, μαγειρεύουμε πιο υγιεινά, πιο οικολογικά, πιο νόστιμα και ίσως λίγο πιο οικονομικά.
Ας δούμε τι καλό μάς φέρνει ο Ιούνιος σύμφωνα με τον πίνακα εποχικότητας φρούτων και λαχανικών της Greenpeace και τον πίνακα που εμπεριέχεται στον Εθνικό Διατροφικό Οδηγό για Ενήλικες και ας πάρουμε ιδέες για το καθημερινό μας μαγείρεμα.

Τα λαχανικά του Ιουνίου

Αγγούρια, αρακάς, καρότα, κολοκυθάκια, τα τελευταία κουκιά, κρεμμύδια φρέσκα, κρεμμύδια ξερά, μαϊντανός, μαρούλια, μελιτζάνες, ντομάτες, τα τελευταία παντζάρια, πατάτες, πιπεριές, ραδίκια, ραπανάκια, ρόκα, σέλινο, σκόρδο, φασολάκια, τα τελευταία φινόκια

Τα φρούτα του Ιουνίου

Βερίκοκα, βύσσινα, κεράσια, τα πρώτα καρούζια, μούσμουλα, νεκταρίνια προς το τέλος του μήνα, πεπόνια, ροδάκινα, φράουλες

Ιούνιοςλαχανικάφρούτα