Food & Drink|06.06.2024 08:00

Zucchini pasta - Φτιάξτε σπαγγέτι από κολοκυθάκια σε 4 απλά βήματα

Newsroom

Η κουζίνα του καλοκαιριού έχει ανάγκη την ελαφρότητα, τη γλυκύτητα και τη δροσιά των κολοκυθιών. Και μια από τις τάσεις των τελευταίων χρόνων που συναντάμε όλο και πιο συχνά σε εστιατόρια με μοντέρνα κουζίνα είναι τα Zucchini Pasta ή Zucchini Noodles, τα κολοκυθάκια, δηλαδή, που κόπηκαν σε σχήμα σπαγγέτι ή κοντύτερα και σερβιρίστηκαν ως ζυμαρικά. Χωρίς όμως το άμυλο και τη γλουτένη των πραγματικών ζυμαρικών που κάποιοι αποφεύγουν. Αν βρίσκετε την ιδέα ιδανική για ελαφριά καλοκαιρινά πιάτα, τότε δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε σπίτι.

4 απλά βήματα για σπιτικά σπαγγέτι κολοκυθιών

Είτε τους προσθέσετε μια χορταστική σάλτσα είτε μπόλικο τυρί είτε κάτι πιο ελαφρύ, όπως λίγα σοταρισμένα ντοματίνια, θα έχτε ένα νόστιμο κυρίως πιάτο, μια διαφορετική σαλάτα ή ένα αλλιώτικο συνοδευτικό για το ψάρι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο. Κι αν δεν έχετε κόφτη spiralizer, κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε έναν τυπικό αποφλοιωτή πατάτας και κόψτε στη συνέχεια με ένα μαχαίρι τις φέτες κολοκυθιού σε μακρόστενες λωρίδες. Απλώς φροντίστε να στεγνώσετε καλά τα κολοκυθάκια πριν τα σοτάρετε. 

Υλικά

3-4 μέτρια προς μεγάλα κολοκύθια (για 3-4 μερίδες)
ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
σάλτσα και τυρί της επιλογής σας

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και κόβετε τις άκρες τους. Αν θέλετε τα καθαρίζετε ξύνοντάς τα επιφανειακά, αν και το ξεφλούδισμα των κολοκυθιών δεν είναι απαραίτητο.

2. Χρησιμοποιώντας Spiralizer (κόφτη λαχανικών σπιράλ) κόβετε τα κολοκυθάκια σε σχήμα που θυμίζει σπαγγέτι. Αν τα θέλετε πιο κοντά, το κόβετε στη συνέχεια με ένα μαχαίρι στο μήκος που σας βολεύει.

3. Σοτάρετε τα σπαγγέτι κολοκυθιού σε λίγο ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι για περίπου 3 λεπτά. Αποφύγετε να μαγειρέψετε τα σπαγγέτι κολοκυθιού  για περισσότερο από 5 λεπτά, θα βγάλουν νερά.

4. Ανακατέψτε τα σπαγγέτι κολοκυθιού με όποια σάλτσα σας αρέσει (πέστο βασιλικού, μπολονέζ, σκορδάτα ντοματίνια, ξύσμα λεμονιού, τριμμένο τυρί). Σερβίρετε.

σπαγγέτικολοκύθια