Food & Drink|27.06.2024 07:31

Καρπούζι να το πιεις στο ποτήρι - Συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ

Newsroom

Το φρούτο-κήρυκας της καλοκαιρινής ανεμελιάς, το γλυκό και ζουμερό καρπούζι, πρωταγωνιστεί σε δροσερά ποτά με ή χωρίς αλκοόλ.

Συνταγή για χυμό καρπούζι με τζίντζερ χωρίς αλκοόλ

Δώστε ένα κλικ ...έντασης στο χυμό καρπουζιού προσθέτοντας λίγη πιπερόριζα

Υλικά: 2 φέτες καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένες, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο, 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αποθηκεύετε το χυμό στο ψυγείο μέχρι να κρύωσει και σερβίρετε.

Συνταγή για μαργαρίτα με καρπούζι

Η δοσολογία είναι για 2 κοκτέιλ

Υλικά: 1 1/2 φλιτζανιού καρπούζι χτυπημένο στο μπλέντερ, 60 ml άσπρη τεκίλα, 60 ml λικέρ Cointreau, 60 ml χυμός λάιμ, αλάτι

Εκτέλεση: Χτυπάτε μαζί με πάγο το καρπούζι, την τεκίλα, το Cointreau και τον χυμό λάιμ. Περνάτε τη φλούδα από τα λάιμ στο χείλος των ποτηριών και το βυθίζετε σε μπολ με αλάτι ίσα να κολλήσει στο χείλος. Γεμίζετε τα ποτήρια με πάγο, προσθέτετε το χτυπημένο μείγμα περνώντας το από σουρωτήρι και σερβίρετε αμέσως.


Συνταγή για κοκτέιλ με καρπούζι, τζιν και δυόσμο

Η δοσολογία είναι για 1 κοκτέιλ.

Υλικά: 1 φέτα καρπούζι σε κομματάκια, 5-6 φυλλαράκια δυόσμου, 60ml τζιν, 15ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση: Χτυπάτε το καρπούζι στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι. Το αδειάζετε σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέτετε το τζιν και τον δυόσμο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

καρπούζιτζίντζερκοκτέιλβότκα