Food & Drink|01.07.2024 07:35

Μωσαϊκό με σοκολάτα και μπισκότα light - Χωρίς επιπλέον αυγά, ζάχαρη, βούτυρο

Newsroom

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξει κανείς το εμβληματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα των παιδικών μας χρόνων: με κουβερτούρα, με πραλίνα σοκολάτας, με ζαχαρούχο γάλα ή χωρίς καθόλου γάλα, με αυγά ή χωρίς αυγά και πάει λέγοντας. Εδώ λόγου χάρη θα βρείτε την παλιά, κλασική συνταγή, αυτή που παραπέμπει στα γλυκά «μωσαϊκά» -όπως τα έλεγαν, λόγω του ότι θύμιζαν οπτικά τα παλιά πατώματα- αλλοτινού καιρού και τη ζαχαροπλαστική της γιαγιάς.

Μόνο κουβερτούρα και μπισκότα

Η εκδοχή που ακολουθεί είναι η πιο λιτή και ελαφριά βερσιόν μωσαϊκού σοκολάτας-μπισκότων που θα σας δώσεις την αίσθηση του αγαπημένου γλυκού χωρίς τις τύψεις των υπερβολικών θερμίδων. Δεν περιέχει επιπλέον αυγά, βούτυρο ή ζάχαρη (πέρα από εκείνα που ενδεχομένως θα έχουν ήδη η κουβερτούρα και τα μπισκότα που θα επιλέξετε), όπως απαιτούσε η παλιά, κλασική συνταγή για μωσαϊκό ή σαλάμι (κατά το ιταλικό πρότυπο).

Μην ανησυχήσετε που το μείγμα θα βγει πιο ρευστό από το συνηθισμένο, θα σφίξει στην πορεία μέσα στη φόρμα στο ψυγείο. Η συνταγή είναι από το icookgreek.com

Συνταγή για μωσαϊκό light

Για να φτιάξετε ελαφρύ, γλυκό μωσαϊκό θα χρειαστείτε 200 γρ. κουβερτούρα, 1 1/2 φλιτζάνια γάλα, 1 1/2 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ ή  Μιράντα Ολικής Άλεσης ή κλασικά (ή όποιο άλλο παρεμφερές μπισκότο σας αρέσει), 1 βανίλια σε σκόνη, λίγο κονιάκ. Δείτε ολόκληρη τη συνταγή με την εκτέλεσή της πατώντας εδώ.

μπισκόταγλυκόσοκολάτα