Food & Drink|10.07.2024 07:30

Gaya Athens – Τι θα φας και τι θα πιεις στο νέο αθηναϊκό all day bar-restaurant

Newsroom

Το Gaya Athens, λίγα λεπτά από το Σύνταγμα εκεί όπου η Ερμού συναντά την Καλαμιώτου, βρίσκεται το ολοκαίνουργιο all day comfort bar – restaurant των Σάκη Κατσούλη, Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Σέμπρου, το νέο hot spot της πόλης. Ο χώρος παλιά λειτουργούσε ως υφασματοπωλείο, από τα πολλά που στεγάζονταν στην περιοχή, πριν η κρίση και το λεγόμενο genrification μεταβάλλει το αστικό τοπίο. Σήμερα, ανακαινισμένος πλήρως για τις σύγχρονες ανάγκες ενός κομψού, αστικού στεκιού, χαρακτηρίζεται από προσιτή πολυτέλεια και μια αίσθηση καλής φιλοξενίας που αγκαλιάζει τους επισκέπτες και τις επισκεπτριες από την πρώτη στιγμή.

Το εντυπωσιακό μπαρ με τη μαρμάρινη μπάρα, τα μοντέρνα έργα τέχνης και οι urban chic λεπτομέρειες δημιουργούν την πιο ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσει κανείς από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ premium coffee blends, brunch, ποιοτική κουζίνα αλλά και μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα ποτών και κοκτέιλ, που εμπλουτίζεται διαρκώς. Στα κοκτέιλ του καλοκαιριού βρίσκει κανείς από ...αποδομημένες μαργαρίτες σε ελληνικό στυλ μέχρι spritz εμπνευσμένα απ' το Αμάλφι και στυλάτα ποτά με βάση το ιαπωνικό Yuzu Gin.

«Το παν, η πρώτη ύλη», λέει ο chef 

Επικεφαλής στην κουζίνα ο executive chef Κωνσταντίνος Άκουρος, δημιουργεί ένα μενού, που στόχο έχει να επαναδιατυπώσει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Λέει συγκεκριμένα ο νέος σε ηλικία chef: «Το κέντρο της Αθήνας έχει πολύ τουρισμό, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε λοιπόν να μεταφέρουμε την ελληνική φιλοσοφία και κουζίνα μας στους ξένους επισκέπτες, με λίγα λόγια να προβάλλουμε την Ελλάδα. Επενδύουμε στα ελληνικά υλικά, μας ενδιαφέρει η πρώτη ύλη, είναι το παν η πρώτη ύλη για εμάς, και ιδιαίτερα η ελληνική πρώτη ύλη, όπως το οσομπούκο, τα ελληνικά λουκάνικα, ο μαύρος χοίρος από τη Λάρισα, το μοσχαράκι από τις Σέρρες. Προβάλλουμε αυτό που είμαστε στην ουσία. Βέβαια, δίνουμε στην ελληνική κουζίνα που μάθαμε και μας μεγάλωσε και άλλες μορφές, για να είναι πιο ίδιαίτερη για ένα πελάτη, όπως είναι η κροκέτα παστίτσιο που βρίσκεται στο μενού».

Γνώριμες γεύσεις σε απροσδόκητες μορφές

Στις γαστρονομικές προτάσεις του menu του πέρα από γνώριμες γεύσεις, που χαρακτηρίζουν την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, δεν λείπουν και τα δημιουργικά twist. Στα ορεκτικά θα βρείτε το «pastitsio croquette» με μοσχαρίσιο κιμά, μορνέ παρμεζάνας και λάδι βασιλικού, τα «tacos σπετζοφάι» με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας, φέτα και μαϊντανό αλλά και το beef carpaccio με κασέρι Ξάνθης. Δροσιστικές οι σαλάτες και γεμάτες φρεσκάδα αναδεικνύουν διακριτικά αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς.

Η «ελληνική» με θεσσαλονικιώτικη κριθαροκούλουρα, «βολάκι» Άνδρου, κάππαρη, ρίγανη και ντοματίνια αλλά και η burrata Κερκίνης με τραγανό προσούτο και λάδι βασιλικού. Εξαιρετικά χορταστικό και νόστιμο το «ossobuco risotto» με σαφράν, μπρεζέ οσομπούκο και μπλε τυρί Τήνου, αλλά αν αναζητάτε κάτι πιο ελαφρύ το «fillet sea bream», φιλέτο τσιπούρας με πουρέ σελινόριζας, baby λαχανικά βουτύρου και σάλτσα οστρακοειδών είναι προτιμότερο.

Στα γλυκά κλέβει καρδιές η «Strawberry Pavlova» με κρέμα βανίλιας, σάλτσα φράουλα, κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα λουίζα και σορμπέ φράουλα,. Για όσους και όσες πάντως δεν ζουν χωρίς σοκολάτα υπάρχει και η «Chocolate Tarte» με κρέμα σοκολάτας, ναμελάκα σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα γάλακτος και σάμπλε κακάο. 

> Info: Gaya Athens: Καλαμιώτου 2, Αθήνα | T. 6979402258 – 2103249450 | Res: gayabarathens@gmail.com

εστιατόριοAθήνα