Food & Drink|24.07.2024 08:03

Καλοκαίρι στο βαζάκι - Πέντε tips για τέλειες σπιτικές μαρμελάδες

Newsroom

Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μυηθεί κανείς στον κόσμο της σπιτικής μαρμελάδας, αφού τα άφθονα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν ιδανική βάση για κάτι τέτοιο. Πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε τη δική σας φρουτένια παρασκευή θυμηθείτε τα εξής:

  1. Αντίθετα από τα γλυκά του κουταλιού, στις μαρμελάδες τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα ακόμη και παραγινωμένα.
  2. Η αναλογία ζάχαρης και φρούτων είναι ένα προς ένα.
  3. Χρησιμοποιείτε κατσαρόλα με βαρύ πάτο για να μειώσετε το κίνδυνο του να «αρπάξει» το μείγμα.
  4. Κατά το βράσιμο η μαρμελάδα χρειάζεται συνεχές ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, γιατί κολλάει πολύ εύκολα στον πάτο και καίγεται εξίσου εύκολα.
  5. Αν η μαρμελάδα πάει να «αρπάξει», δηλαδή αρχίζει να κολλάει επικίνδυνα και πάει να καεί, τη μεταφέρετε άμεσα -χωρίς να ξύσετε τον πάτο- σε νέα φαρδιά κατσαρόλα, όπου συνεχίζετε το βράσιμο.

Συνταγές για μαρμελάδες και κομπόστες θα βρείτε εδώ.