Food & Drink|30.07.2024 21:45

Πέθανε ο «πατέρας» του τιραμισού - Πώς δημιούργησε το διασημότερο ιταλικό γλυκό

Newsroom

Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης που θεωρείται πως εφηύρε το τιραμισούRoberto «Loli» Linguanotto, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών.

Ο «πατέρας του τιραμισού» πέθανε στην Ιταλία μετά από μακροχρόνια μάχη με ασθένεια, χωρίς να διευκρινίζεται ποια. Ο ζαχαροπλάστης δημιούργησε το κλασικό ιταλικό επιδόρπιο στις αρχές του 1970 ενώ εργαζόταν στο Le Beccherie, διάσημο εστιατόριο στο Τρεβίζο της βόρειας Ιταλίας.

Πώς δημιούργησε το τιραμισού;

Το τιραμισού έχει αρκετές ιστορίες προέλευσης, ανάμεσά τους μία που λέει πως ο Linguanotto έριξε κατά λάθος μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ζάχαρη και αυγά.

Άλλοι λένε πως προέρχεται από μια μαντάμ οίκου ανοχής του Τρεβίζο του 19ου αιώνα αλλά και στη Σιένα τον 17ο αιώνα προς τιμή του Μεγάλου Δούκα.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο Linguanotto στη συνέχεια τελειοποίησε τη συνταγή του επιδορπίου με γεύση καφέ με τη βοήθεια της Alba di Pillo-Campeol, συζύγου του ιδιοκτήτη του Le Beccherie, Ado Campeol.

Εκείνη πρόσθεσε αργότερα σαβαγιάρ εμποτισμένα σε καφέ εσπρέσο στο γλυκό.