Food & Drink|23.08.2024 07:30

Έρχεται το «Naousa Street Food Festival 2024 - Wine Edition»

Newsroom

Το Naousa Street Food Festival 2024 - Wine Edition είναι η πιο απολαυστική οινογαστρονομική αφορμή να βρεθείτε στη Νάουσα από τις 6 έως τις 8 του Σεπτέμβρη. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλακόστρωτο του δημοτικού πάρκου της πόλης και διοργανώνεται από τον δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και την ομάδα Soulfood Thessaloniki (γνωστή από το Thessaloniki Street Food Festival & Thessaloniki Beer Festival).

Στην πόλη του Ξινόμαυρου, για ένα τριήμερο, καταξιωμένοι σεφ δημιουργούν και μαγειρεύουν με έμπνευση από το φημισμένος κρασί της περιοχής.

Στο φεστιβάλ συμμετέχει ο Σύνδεσμος Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Τα 24 οινοποιεία - μέλη του Συνδέσμου δημιουργούν ένα δυναμικό μωσαϊκό με αποστολή τη διαφύλαξη, προώθηση και προβολή της πλούσιας αμπελοοινικής κληρονομιάς της ιστορικής ζώνης (που μάλιστα εντάχθηκε στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και της αυθεντικότητας των κρασιών της Νάουσας.

Δέκα επιλογές Street Food, Beer & Cocktail Bar

«Ακολουθούμε μια μοναδική γαστρονομική διαδρομή από την παραδοσιακή τοπική κουζίνα των ντόπιων υλικών στις σύγχρονες, δημιουργικές προσεγγίσεις και το street food. Το Ξινόμαυρο και τα κρασιά των οινοπαραγωγών της Νάουσας αποδεικνύουν τον γαστρονομικό τους χαρακτήρα και τον λόγο που έχουν κερδίσει την προσοχή των κορυφαίων οινοχόων, chefs, επαγγελματιών και foodies του κόσμου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Στο πλαίσιο του Naousa Street Food Festival 2024 - Wine Edition θα υπάρχουν δέκα επιλογές Street Food, Beer & Cocktail Bar, ενώ θα πραγματοποιηθούν live cooking workshops (2 sessions το Σάββατο και 2 την Κυριακή).

Μουσικές και συναυλίες

Οι μουσικές εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν το φεστιβάλ:

  • Παρασκευή 6/9 παρέα με τους Loopia Band
  • Σάββατο 7/9 με τον Νίκο Πορτοκάλογλου
  • Κυριακή 8/9 με τους Mimis Nikolopoulos Band

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή (6/9): 17:00 - 00:00 και Σαββατοκύριακο (7 & 8/9): 12:00 - 00.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

φεστιβάλstreet foodΝάουσα Ημαθίας