Food & Drink|11.09.2024 15:14

Ξαφνικά, τα timeline μας κατέκλυσε μία σοκολάτα με φύλλο κανταΐφι και κρέμα φιστικιού: Τι είναι η viral λιχουδιά από το Ντουμπάι

Newsroom

Τους τελευταίους μήνες, στο TikTok, εμφανίζονται επανειλημμένα βίντεο με την παρασκευή ή τη δοκιμή μίας ογκώδους πλάκας σοκολάτας, η οποία είναι γεμιστή με φύλλο κανταΐφι και κρέμα φιστικιού Αιγίνης. Η decadent σοκολάτα του Ντουμπάι, όπως έγινε γνωστή, προέρχεται από το Fix Dessert Chocolatier της πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δημιουργός της, είναι η Sarah Hamouda.

Η ιδρύτρια της σοκολατοποιίας, εξήγησε στο CNN για τη viral λιχουδιά πως, «αφιερώνουμε πολύ χρόνο και προσπάθεια και βάζουμε πολλή αγάπη στα προϊόντα μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία συνολική εμπειρία». Η 38χρονη, η οποία εδρεύει εδώ και εννέα χρόνια στο Ντουμπάι, ξεκίνησε την επιχείρησή της το 2021, ως παράλληλη δραστηριότητα. Η έμπνευση πίσω από το στήσιμο της επιχείρησης ήταν οι λιγούρες που είχε ως εγκυμονούσα. Η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας από τη Βρετανία θέλησε να δημιουργήσει κάτι πιο extra από την «τυπική» πλάκα σοκολάτας.

 

Και, τελικά, η ιδέα της αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής: η viral σοκολάτα του Ντουμπάι είναι παντού στα timeline μας ενώ τα ASMR βίντεο με τις δοκιμές της crunchy λιχουδιάς ενεργοποιούν τους σιελογόνους αδένες όποιων παρακολουθούν. Το βίντεο στο οποίο η foodie TikToker, Maria Vehera, απολαμβάνει την Dubai Chocolate στο αυτοκίνητο της, έχει προβληθεί περισσότερες από 56 εκατομμύρια φορές. Πλέον, χιλιάδες άλλοι χρήστες, από όλο τον κόσμο, έχουν «ανεβάσει» στους λογαριασμούς τους στα social media βίντεο με τις δικές τους αντιδράσεις δοκιμάζοντας τη viral σοκολάτα, ή ακόμα και με τις δικές τους απόπειρες να αναπαράξουν τη μπάρα στο σπίτι τους.

 

«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει»

Η Hamouda παραδέχτηκε, πάντως, στο αμερικανικό μέσω ότι, γύρω από το προϊόν, δημιουργήθηκε ένας θόρυβος που τής φάνηκε «εξωπραγματικός» ενώ πρόσθεσε ότι, η επιχείρησή της, δέχεται καθημερινά περί τις 500 παραγγελίες ενώ, ο αντίστοιχος αριθμός πριν το λανσάρισμα της σοκολάτας ήταν μονοψήφιος. «Σε καμία περίπτωση δεν πίστευα ότι θα γινόταν παγκόσμιο trend», σημειώνει η ίδια, η οποία προσθέτει πως έχει λάβει μηνύματα και απαντήσεις σε αναρτήσεις της από τον Καναδά, μέχρι την Αργεντινή και τη Ρουμανία. «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει», υπογραμμίζει.

 

Οι σοκολάτες του Fix είναι χειροποίητες, ενώ στην κάθε μία υπάρχει ένα ξεχωριστό, πολύχρωμο σχέδιο από σοκολάτα άλλης περιεκτικότητας σε κακάο. Όπως συμβαίνει με όλα τα χειροποίητα προϊόντα, υπάρχει ένα όριο στις ποσότητες που η ομάδα της επιχείρησης είναι σε θέση να παράγει.

 

Όπως τονίζει η Sarah, «είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την ποιότητα και τα συστατικά των προϊόντων κορυφαία». Ποιο είναι, όμως, το μυστικό στο οποίο η ίδια νιώθει ότι οφείλει την επιτυχία της; Όπως λέει, χωρις καν να το σκεφτεί, το χαρακτηριστικό, chunky καλούπι που της επιτρέπει να διαμορφώσει τις σοκολάτες της όπως θέλει. 

 

Μέρος της επιτυχίας των σοκολατών από το Fix είναι τα δημιουργικά ονόματα, τα οποία επινοεί ο σύζυγος της Hamouda, και οι μοναδικές γεύσεις της Μέσης Ανατολής, όπως χουρμάδες, karak (μείγμα μπαχαρικού τσαγιού) και κιουνεφέ - τοπαραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με φύλλο κανταΐφι, φιστίκια, γλυκό μαλακό τυρί και σιρόπι. Ο πολυπολιτισμικός πληθυσμός του Ντουμπάι ενέπνευσε επίσης μερικές από τις γεύσεις, όπως το «Mind your own Buiscoff», μια μπάρα λευκής σοκολάτας γεμάτη με τραγανό άρωμα τυρόπιτας Lotus, ή το «Cereously Chewsy», μια πλάκα σοκολάτας γάλακτος γεμισμένη με brownies με Nutella fudge, κρέμα και δημητριακά.

 

Προς το παρόν, οι σοκολάτες του Fix είναι διαθέσιμες μόνο στο Ντουμπάι- γεγονός που, όπως παραδέχεται η Hamouda, τείνει να εξελιχθεί σε πρόβλημα. 

 

«Το να συμβαδίσουμε με τη ζήτηση ήταν σίγουρα μια πρόκληση», τονίζει. Οι πλάκες σοκολάτας των 200 γραμμαρίων, που πωλούνται στη λιανική προς 20 δολάρια η καθεμία, διατίθενται μόνο μέσω της υπηρεσίας παράδοσης φαγητού Deliveroo, με τις πωλήσεις να ξεκινούν καθημερινά στις 17:00. Με ανώτατο όριο τις 500 παραγγελίες κάθε μέρα, η Hamouda λέει ότι συνήθως εξαντλούνται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ντουμπάισοκολάταφιστίκιαειδήσεις τώρακανταΐφι