Food & Drink | 12.09.2024 16:41

Συμβουλές και tips - Το κόλπο για σούπες χωρίς λίπος

Newsroom

Αν ο γιατρός έχει συστήσει διατροφή μειωμένων λιπαρών, υπάρχει τρόπος να γίνει η σούπα γευστική χωρίς να είναι φουλ σε λίπος. Όχι, δεν πρέπει να κάτσει κανείς 1 ώρα πάνω από την κατσαρόλα προσπαθώντας να «ψαρέψει» με το κουτάλι ό,τι εμφανίζεται στην επιφάνεια και θυμίζει ...λιπαρά. 

Αποτελεσματική (και ξεκούραστη) αφαίρεση λίπους γίνεται ως εξής:

Μαγειρεύετε τη σούπα όπως θέλετε ή βράζετε μοσχαρίσο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι για το ζωμό τους. Αφήνετε να κρυώσουν και τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Καθώς η σούπα κρυώνει, το λίπος θα ανέβει στην επιφάνειά της και θα στερεοποιηθεί. Έπειτα με μεγάλη ευκολία θα αφαιρέσετε το συμπαγές αυτό λίπος με ένα κουτάλι από την επιφάνεια. Το λίπος αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σοτάρισμα ή σάλτσες για πιάτα που προορίζονται για άλλα μέλη της οικογένειας.

Κατά τα άλλα ζεστάνετε ξανά τη σούπα που αποκαλύπτεται κάτω από την επιφάνεια του λίπους και σερβίρετε. Ή προχωράτε στη δημιουργία με τον καθαρό ζωμό της σουπίτσας που θέλετε, προσθέτοντας λαχανικά, κοντά ζυμαρικά, κους κους κ.λπ.

Αυτή η τεχνική είναι απλή και διασφαλίζει μια αρκετά ικανοποιητική αφαίρεση λίπους σε οικιακό επίπεδο. Όμως προϋποθέτει να μαγειρέψετε νωρίτερα το φαγητό -ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.

σούπεςtipsλίπος