Food & Drink|16.09.2024 19:51

Ιδέες για υγιεινά, σχολικά σνακ – Ακαταμάχητα μάφιν για τα παιδιά

Newsroom

Τα μικρά, ατομικά κεϊκάκια (γνωστά και ως μάφιν) αποδεικνύονται πολύ ιδέα για παιδικά σνακ και κολατσιό τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι. Αρέσουν στα παιδιά, είναι εύκολα στη μεταφορά, δεν στάζουν και δεν λερώνουν, γεγονός που απλουστεύει την κατανάλωση …στο πόδι, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν σε γλυκές και αλμυρές παραλλαγές. Με τα σωστά υλικά, τα σπιτικά μίνι κέικ αποτελούν και υγιεινές πρότασεις που όχι μόνο δελεάζουν τα παιδιά, αλλά τους κάνουν και καλό.

Θρεπτικά και υγιεινά υλικά για μάφιν

Αν πρόκειται να φτιάξετε γλυκά μάφιν και μικρά κέικ, επιλέξτε τη βρώμη, το μέλι, τα μήλα ή αχλάδια, το γιαούρτι, υλικά που προσφέρουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και προβιοτικά, εξασφαλίζοντας ενέργεια που διαρκεί. Από την άλλη, τα αλμυρά κεϊκάκια με τριμμένα λαχανικά, όπως καρότα, τα κολοκυθάκια ή το σπανάκι, μπορούν να αποτελέσουν έξυπνη λύση για το διάλειμμα και το δεκατιανό εμπλουτίζοντας με θρεπτικά συστατικά στη διατροφή των παιδιών με τον πλέον …διακριτικό και νόστιμο τρόπο.

Εύκολα στην παρασκευή

Στα συν τους ότι φτιάχνονται απλά και γρήγορα χωρίς να απιτούν έξτρα σκεύη και εργαλεία. Με λίγα βασικά υλικά και μια φόρμα για μάφιν, μπορείτε να φτιάξετε μια παρτίδα υγιεινών σνακ μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι που επιζητούν οι πολυάσχολους γονείς.

Συνταγή για μάφιν με μέλι, γιαούρτι και μήλο

Υλικά: 3 μήλα κόκκινα τριμμένα, 120 γρ. μέλι, 50 ml ελαιόλαδο, 2 αυγά, 200 γρ. γιαούρτι, 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα αυγά με το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε και το μέλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3?. Σταδιακά προσθέτετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας πάντα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια (περίπου μέχρι τη μέση γιατί θα φουσκώσουν) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 180° C.

Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές πατώντας εδώ.

σχολείοσνακ