Συμβουλές και tips - 5 κινήσεις για καλύτερη διατήρηση του ψωμιού
NewsroomΣε όλους αρέσει το φρέσκο ψωμί. Πώς όμως θα το διατηρήσετε καλύτερα, αν δεν το καταναλώσετε άμεσα; Με 5 βασικές κινήσεις:
1. Μην αφήνετε το ζεστό ψωμί σε πλαστικές σακούλες, γιατί εγκλωβίζεται η υγρασία του και το ψωμί σας σύντομα «λασπώνει».
2. Μπορείτε να βάλετε το ψωμί σε χάρτινη σακούλα ή σε ξύλινη ψωμιέρα, ωστόσο το να το τυλίξετε με βαμβακερή πετσέτα θεωρείται η καλύτερη πρακτική: και «αναπνέει» και προστατεύεται αρκετά από τον αέρα, ώστε να μην ξεραθεί άμεσα.
3. Αν θέλετε να το διατηρήσετε μέχρι την επομένη, αφήστε το εκτός ψυγείου. Αν όμως έχετε λόγους να το συντηρήσετε για 2-3 μέρες, θα χρειαστεί να το βάλετε στο ψυγείο τυλιγμένο.
4. Για πολυήμερη διατήρηση του ψωμιού, θα πρέπει να το φυλάξετε στην κατάψυξη.
5. Προτιμήστε ψωμιά που αντέχουν περισσότερο, όπως αυτά που φτιάχτηκαν με προζύμι ή τα μεστά, «μαύρα» ψωμιά ολικής άλεσης, τα οποία, μάλιστα, θεωρείται ότι είναι προτιμότερο να καταναλώνονται μία ημέρα μετά την παρασκευή τους και όχι φρεσκοψημένα.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες