Καθημερινά γλυκά - Τρία πανεύκολα κέικ μήλου για χαλαρές στιγμές στο σπίτι
NewsroomΑπό τα πλέον εύκολα, νόστιμα και άκρως φθινοπωρινά κέικ είναι τα κέικ μήλου. Κρατιούνται όσο πρέπει νοτισμένα από την υγρασία του φρούτου και έτσι δεν ξεραίνονται μέχρι να καταναλωθούν -αν και τούτη τη γλυκιά λιχουδιά δύσκολα τη βρίσκει η επόμενη μέρα. Αν σας αρέσουν κι εσάς, εδώ θα τα βρείτε σε τρεις ωραίες παραλλαγές.
Συνταγή για ανάποδο κέικ με καραμελωμένα μήλα και γιαούρτι
Υλικά
Για την επικάλυψη: 4 κόκκινα μήλα, 50 γρ. βούτυρο, 100 γρ. ζάχαρη, λίγη κανέλα
Για τη ζύμη: 300 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 4 αυγά, 200 γρ. γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 δόση βανίλια σε σκόνη, ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες. Ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 8', μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να χρυσίσουν. Τα πασπαλίζετε με κανέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τελευταίο το αλεύρι και ανακατεύετε με τη σπάτουλα να αφομοιωθεί. Στρώνετε μια φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε μέσα τα μήλα μαζί με το σιρόπι τους. Ρίχνετε από πάνω τη ζύμη του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175?C στον αέρα για 50 λεπτά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε.
Συνταγή για αλλιώτικα «μπράουνις» με φθινοπωρινά μήλα
Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (200 γρ.) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό εσάνς βανίλιας (σε σκόνη ή υγρή) • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη λευκή (100 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (110 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (100 γρ.) • 2 αυγά • 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου του εμπορίου (120 γρ.) • 3 μήλα κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση: Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού και το χυμό μήλου. Τελευταία ενσωματώνετε τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο σκεύος (24Χ36 εκ.) φροντίζοντας με μια σπάτουλα να απλωθεί παντού ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40'-45' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει καλά κόβετε σε τετραγωνάκια.
Συνταγή για κέικ με μήλα Πιλαφά Τριπόλεως, ρούμι και καρύδια
Το άρωμα και η ελαφρώς υπόξινη γεύση των μήλων Delicious Πιλαφά (τα γνωστά μας Τριπόλεως), η ιστορία των οποίων μοιάζει με μυθιστόρημα εποχής, και το σπιρτόζικο ρούμι κάνουν το κέικ αυτό να ξεχωρίζει. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ
- Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
- Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
- Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα