Food & Drink|25.11.2024 05:51

Blondies - H βανιλάτη και καραμελένια εκδοχή των brownies

Newsroom

Αν σας αρέσουν τα αμερικάνικα γλυκά τύπου brownies, αλλά θέλετε να αποφύγετε το πολύ κακάο, τα blondies είναι η ιδανική παραλλαγή. Εύκολο καθημερινό γλυκό με χρυσαφένιο χρώμα και βουτυράτη γεύση που θυμίζει καραμέλα, λόγω της καστανής ζάχαρης με την οποία φτιάχνεται.

Βασικά υλικά των blondies

Τα βασικά συστατικά τους είναι το βούτυρο, η καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και η βανίλια. Συχνά προστίθενται υλικά όπως λευκή σοκολάτα, ξηροί καρποί ή σταγόνες κουβερτούρας. Σε διάφορες παραλλαγές θα δείτε ακόμη να προστίθενται σταφίδες και άλλα αποξηραμένα φρούτα ή μπαχαρικά (π.χ. κανέλα) για επιπλέον γεύση. Είναι εύκολα στην παρασκευή και τα αγαπούν και τα παιδιά. Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό.

Συνταγή για blondies

Υλικά: 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή καρύδια πεκάν, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αλατισμένο, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου, 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση: 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί πλευράς περίπου 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο βουτυρώνετε ελαφρά. 2. Καβουρντίζετε τα καρύδια βάζοντάς τα για 8'-10' στο φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. 3. Σε μικρή κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. 4. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. 5. Χτυπάτε το αυγό με την καστανή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι το μείγμα να ομοιογενοπιηθεί και να αφρίσει ελαφρά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε τα καρύδια χονδροκομμένα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύετε να απλωθούν ομοιόμορφα. 6. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά έως ότου χρυσίσει η επιφάνεια του γλυκού, αλλά να μη στεγνώσει εντελώς εσωτερικά. 7. Τοποθετείτε το blondie σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε σε ατομικές μπάρες του μεγέθους που θέλετε.

> Δείτε επίσης: Η τέλεια συνταγή για σοκολατένια brownies με καρύδια

σπιτικές συνταγέςγλυκά