Food & Drink|26.11.2024 15:20

Συμβουλές και tips - Τα καλύτερα κομμάτια για μοσχάρι σούπα και βραστό

Newsroom

Οι σούπες και τα βραστά με μοσχάρι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εποχής που ανοίγεται μπροστά μας καθώς προσθέτουν στο τραπέζι του χειμώνα, θρέψη, νοστιμιά και εξαιρετική γεύση. Παραδοσιακά, φτιάχνονται με πατάτες, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού. Αυτά τα βασικά υλικά αρκούν για να δημιουργήσουν πεντανόστιμα αχνιστά πιάτα. Κάθε κουταλιά τους είναι κουταλιά θαλπωρής και απόλαυσης. Σήμερα, πάντως, που η ποικιλία των διαθέσιμων υλικών το επιτρέπει, βρίσκει κανείς και σούπες από μοσχάρι με περισσότερα υλικά (σέλερι, μπρόκολο, πιπεριές, μανιτάρια κ.λπ.), που μετατρέπουν τα πιάτα σε πιο προσωπικά, ανάλογα με τα γευστικά γούστα του μάγειρα και της μαγείρισσας.

Η ποιότητα του ζωμού αλλάζει τη σούπα

Η επιλογή του κατάλληλου κομματιού μοσχαριού είναι καθοριστική για έναν πλούσιο και γευστικό ζωμό. Τα κομμάτια με κόκαλο αποτελούν ιδανικές επιλογές, καθώς συνήθως απελευθερώνουν κολλαγόνο κατά το βράσιμο, δίνοντας βάθος και διάρκεια στη γεύση και πυκνότερη υφή στη σούπα. Ωστόσο υπάρχουν και κομμάτια χωρίς κόκαλο που βγάζουν ωραία σούπα.

Ποια κομμάτια είναι καλύτερα για δυνατό ζωμό

Για να βει ο ζωμός ο καλύτερος δυνατός από άποψη υφής και γεύσης καλό είναι να διαλέξετε ανάμεσα στα εξής κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος: ποντίκι, όσο μπούκο, λαιμός ή ελιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ