Food & Drink|27.04.2019 13:35

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση - Συνταγή για παραδοσιακή παρασκευή

Newsroom

Για τους περισσότερους η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο, στο οποίο δεσπόζει το κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής. Η παρασκευή του περιλαμβάνει λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Γιατί όμως τρώμε τη μαγειρίτσα τη συγκεκριμένη βραδιά;

Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος σαν «γέφυρα» ανάμεσα στη 40ήμερη νηστεία και την επιστροφή στην κρεατοφαγία. Πριν έρθει, δηλαδή, το αρνάκι, το κατσίκι και ό,τι άλλο υπάρχει στο πασχαλινό τραπέζι ανήμερα του Πάσχα.

Η σούπα που παραδοσιακά τρώμε το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση περιέχει τα εντόσθια από το αρνάκι που θα φαγωθεί την επομένη, μαρούλι και διάφορα χορταρικά.

Είναι ένα ελαφρύ και εύπεπτο πιάτο, για να επαναφέρει ομαλά το στομάχι στην καθημερινή του ρουτίνα.

Μάλιστα πολλοί την προτιμούν για να «στρώσει» το στομάχι μετά από ξενύχτι ανεξαρτήτως Πάσχα (περίπου όπως τον πατσά)

Ο συμβολισμός της κρύβεται στα χορταρικά, τα οποία συμβολίζουν τα πικρά χόρτα που έτρωγαν οι Εβραίοι σε ανάμνηση της σκλαβιάς τους από τους Αιγύπτιους. Πάσχα στα Εβραϊκά σημαίνει «έξοδος». Για τους Χριστιανούς, Πάσχα σημαίνει πέρασμα από τον θάνατο στη ζωή. 

Όσο για τη συνταγή; Διαβάστε: ΣΥΝΤΑΓΗ για ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ παραδοσιακή 

μαγειρίτσαέθιμα Πάσχαμαγειρίτσα παραδοσιακή