Food & Drink|05.05.2019 16:57

Το Henri G. μόλις άνοιξε στην Πάρο

Newsroom

Όταν το 1998 βρέθηκε για πρώτη φορά στην Πάρο, ο Ηenri Emmanuel Guibert ερωτεύτηκε το τοπίο και τους ανθρώπους της. Ο Ελληνογάλλος σεφ, που έχει εργαστεί σε διάφορα εστιατόρια της Γαλλίας, και όχι μόνο, επέστρεψε πολλές φορές πριν αποφασίσει να ανοίξει, μαζί με τον αδερφό του Patrick, το δικό του εστιατόριο στην Παροικιά. Στο Henri G., που δεν πάει πολύς καιρός που έκανε πρεμιέρα σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό του 1890, το γοητευτικό, κομψά λιτό ντεκόρ ακολουθεί τις γραμμές του κτηρίου, ενώ από την πριβέ βεράντα του βλέπεις τα πλακόστρωτα δρομάκια και το παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας. Όσο για την κουζίνα του, που είναι μεσογειακή με γαλλικές βάσεις και αρκετά παριανά υλικά, προτείνει πιάτα όπως τα λινγκουίνι με αστακό και σάλτσα Henri G., μια σπεσιαλιτέ που o σεφ δημιούργησε στην Κορσική, ή το φιλέτο με ελιές και ψητά λαχανικά, μαριναρισμένα σε παριανό μέλι. 

Ιατρού Πατέλη 1, Περιοχή Αγίας Τριάδας, Παλιά Πόλη Παροικιάς, Πάρος, τηλ. 2284024407

Από την Άντζελα Σταματιάδου

Πηγή: eatme Μαΐου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Πάροςεστιατόριο