Συνταγή: χοιρινό με κρασί μπαρόλο
NewsroomΈνα εύκολο στην παρασκευή, πλούσιο σε γεύση ιταλικό πιάτο, για το οποίοκτορας χρειάζεστε μόλις 30 λεπτά.
Χοιρινό με κρασί μπαρόλο (Filetto di maiale con salsa al Barolo)
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
650-700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
240 γρ. τυρί scamorza affumicata (ή provola affumicata ή μετσοβόνε)
80 ml σάλτσα κρασιού
20 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα κρασιού
1/2 λίτρο κόκκινο κρασί
150 γρ. ζάχαρη, ή και λιγότερη
Βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τη σάλτσα κρασιού, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει, μέχρι να συμπυκνωθεί και να απομείνει το μισό του αρχικού του όγκου. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να την ώρα που θα σερβίρουμε το κρέας.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια. Τα περνάμε στο αλεύρι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε πάνω τους τη scamorza και τα γκρατινάρουμε στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να λιώσει το τυρί. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα του κρασιού και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε τις καραμέλες από τον πάτο του (ντεγκλασάρουμε). Σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα κρασιού και ακουμπάμε τα χοιρινά φιλετάκια πάνω στο γκλάσο που δημιουργήσαμε.
Πηγή: eatme Μαΐου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Πού ταξιδεύουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Έλληνες φέτος; Οι κορυφαίοι προορισμοί και το κόστος
- «Πολιτικούς σαν τον Καραμανλή δεν τους χειροκροτάμε, τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη»: Η Μαρία Καρυστιανού για τις εικόνες στις Σέρρες
- Αύξηση των περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα
- Η Κάρλα Μπρούνι γιορτάζει τα 57ά γενέθλιά της - Η ξεχωριστή ευχή της κόρης της