Food & Drink
|
16.11.2018 12:07
Συνταγή για κέικ λεμονιού με γιαούρτι
NewsroomΕύκολο, ελαφρύ και ό,τι πρέπει για πρωινό, για συνοδεία στον καφέ αλλά και για κολατσιό! Αφιερώστε 20 λεπτά από τον χρόνο σας και απολαύστε το!
Υλικά
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 6 αβγά
- 2 φλ. λευκή ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο
- 2 κ. γλ. τριμμένο λεμόνι
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 φλ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα κέικ.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά μισό φλιτζάνι ζάχαρης, χτυπώντας καλά μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε το βούτυρο μαζί με το 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψει από 3 έως 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι αισθητά ανοιχτότερο σε χρώμα.
- Αναμείξτε τους κρόκους αβγών, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι, ανακατεύοντας έως ότου συνδυαστεί. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, ρίξτε τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήστε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Διαβάστε ακόμη
- Reuters: Συζητήσεις με το Ισραήλ για ελληνικό Iron Dome αξίας 2 δισ. ευρώ – Όσα αλλάζουν στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Αγρίνιο: Οι απειλές του δράστη στη Δώρα και τον σύντροφό της λίγο πριν τη γυναικοκτονία - Βίντεο από το καρτέρι θανάτου
- Η Τουρκία σε επιχειρησιακή προετοιμασία στη Συρία: «Είναι φυσικό δικαίωμά μας», λέει το υπουργείο Άμυνας
- Προβλήματα στο «Emily in Paris»: Αποχωρεί ο Λούκας Μπράβο από τη σειρά του Netflix;