Food & Drink | 02.07.2019 14:53

Φτιάχνουμε γαρίδες σοτέ με γουακαμόλε

Newsroom

Ο executive chef του ξενοδοχείου The Margi  και του Krabo προτείνει αυτόν τον ανάλαφρο, πλούσιο σε γεύση καλοκαιρινό συνδυασμό: γαρίδες με βινεγκρέτ πορτοκαλιού και πλάι τους ένα κρεμώδες, δροσερό γουακαμόλε. 

Χρόνος: Προετοιμασία 1 ημέρα πριν και 1 ώρα για την εκτέλεση

Μέτριας δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες

10 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Για το γουακαμόλε

325 γρ. αβοκάντο

90 γρ. χυμό λεμονιού

60 γρ. κόλιανδρο

50 γρ. τσίλι

1/2 ξερό κρεμμύδι

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

4 καθαρισμένα πορτοκάλια, χωρίς την εσωτερική τους μεμβράνη (τα φιλέτα τους μόνο)

1 λεμόνι, καθαρισμένο, χωρίς την εσωτερική του μεμβράνη (τα φιλέτα του μόνο)

200 ml ελαιόλαδο

κόλιανδρο

βασιλικό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για την βινεγκρέτ πορτοκάλι: Μαρινάρουμε τα υλικά, για μία μέρα, και την επομένη απομακρύνουμε τα μυρωδικά και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα δυνατό μίξερ.

Για το γουακαμόλε: Χτυπάμε σε ένα δυνατό μίξερ όλα τα υλικά, ώστε να σχηματιστεί ένας ομογενοποιημένος πουρές.

Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ένα τηγάνι. Απλώνουμε το γουακαμόλε σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Συνδυάστε τις με ένα ροζέ

Η αντιπαράθεση υφών και αρωμάτων στη συνταγή αυτή μας οδηγεί στην αναζήτηση ενός πλούσιου ισορροπημένου και υψηλής ποιότητας ροζέ κρασιού με τραγανή φρεσκάδα. Παράδειγμα: Ξινόμαυρο Ροζέ, Κτήμα Γεροβασιλείου

Πηγή: eatme Ιουνίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συνταγές