Food & Drink|10.07.2019 17:31

Nero: το νέο εστιατόριο της λίμνης Βουλιαγμένης

Newsroom

Έχει μια πολύ ιδιαίτερη ενέργεια η λίμνη της Βουλιαγμένης. To πρωί αφήνεσαι στα ήρεμα ιαματικά νερά και στα day beds. Το βράδυ, με τα απόκρημνα βράχια ατμοσφαιρικά φωτισμένα, βλέπεις μια άλλη, σχεδόν μυστηριακή της πλευρά. Απλωμένο γύρω από την όχθη, το καινούργιο εστιατόριο Nero, πίσω από το οποίο βρίσκονται ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρεία Terrablue (Il Barretto, Σερσέ Λα Φαμ) και την κουζίνα του οποίου επιμελείται ο Ανδρέας Λαγός, κινείται στους ρυθμούς της, κι έχει δύο όψεις.

Στο all day κομμάτι, θα επιλέξετε ανάμεσα σε ομελέτες και κρουασάν, σαλάτες, σάντουιτς, bagel, hot dog, μια ναπολετάνικη πίτσα ή μια μακαρονάδα και, με το που δύσει ο ήλιος και μαζευτούν οι ξαπλώστρες, θα καθίσετε για ποτό, βάζοντας πλάι του κάποιο από τα προσεγμένα συνοδευτικά τού sunset menu. Στα λευκοστρωμένα τραπέζια του δεύτερου χώρου, που βρίσκονται, κυριολεκτικά, πάνω στο νερό, με το που σουρουπώσει, σερβίρεται μια σύγχρονη ελληνική-μεσογειακή κουζίνα, που αντλεί έμπνευση από την παράδοση. Μετά από πιάτα όπως ρεβιθοκεφτέδες με τσαλαφούτι και πελτέ, χταποδάκι στη σχάρα με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, ή φιλέτο αρνιού με μελιτζάνα σε κόκκινο κρασί, θα κλείσετε το δείπνο σας με ένα... βότσαλο στη λίμνη, ένα γλυκό «βραχάκι» με γεύση τριαντάφυλλου. 

Λίμνης Βουλιαγμένης, τηλ. 2108962590.

Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

εστιατόριο