Συνταγή: Ζυμαρικά με ωμή σάλτσα ντομάτας
NewsroomΈνα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή, πολύ νόστιμο πιάτο που πραγματικά μοσχοβολάει ελληνικό καλοκαίρι.
Χρόνος: 30 λεπτά
Εύκολη
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πένες, βίδες, φιογκάκια, σκιουφιχτά κ.ά.)
4 μέτριες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
50 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
40 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες και μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
1 κ.σ. κάππαρη
200 γρ. φέτα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
σούμακ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Χτυπάμε τις δύο ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις άλλες δύο ντομάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα αρωματικά, τις πιπεριές, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη και τη φέτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σούμακ και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά.
Από την Άρτεμη Χάλαρη
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food stylist: Tina Webb
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Αυτονόητη η κυκλοφορία τρένων μόνο στα τμήματα με έγκριση ασφαλείας - Νέα πρόστιμα σε ΟΣΕ και Hellenic Train
- «Βαθμό» στους...καθηγητές τους θα βάλουν οι φοιτητές - Θα κρίνουν τον τρόπο διδασκαλίας, τη μεταδοτικότητα και την προθυμία
- Απίστευτη καταγγελία: Πήραν το 100 για περιστατικό κλοπής και αρνήθηκε να πάει - «Μας είπαν δεν μπορούν να έρθουν»
- Από τη Μαρία Κάλλας στον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γκαμπίτο: Βιογραφίες που φωτίζουν το χθες και εμπνέουν το σήμερα