Food & Drink|26.07.2019 19:58

Συνταγή: Ζυμαρικά με ωμή σάλτσα ντομάτας

Newsroom

Ένα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή, πολύ νόστιμο πιάτο που πραγματικά μοσχοβολάει ελληνικό καλοκαίρι. 

Χρόνος: 30 λεπτά

Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πένες, βίδες, φιογκάκια, σκιουφιχτά κ.ά.)

4 μέτριες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια τους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

50 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

40 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα

50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες και μουλιασμένο σε νερό για 10 λεπτά

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

1 κ.σ. κάππαρη

200 γρ. φέτα, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

σούμακ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Χτυπάμε τις δύο ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις άλλες δύο ντομάτες σε κύβους και τις ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα αρωματικά, τις πιπεριές, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη και τη φέτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σούμακ και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά.

Από την Άρτεμη Χάλαρη

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food stylist: Tina Webb

Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

συνταγέςζυμαρικά