Food & Drink
|
21.11.2018 16:15
Συνταγή για πατάτες ογκρατέν ατομικές που θα λατρέψετε
NewsroomΤο πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «ογκρατέν» είναι σίγουρα λιωμένο τυρί και φούρνος. Αν, τώρα, σε αυτή την περιγραφή προσθέσουμε και τις πατάτες, τότε μιλάμε για την απόλυτη συνταγή. Για να δούμε, λοιπόν...
Υλικά
- 8 πατάτες μέτριες καλά πλυμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο 180 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τυρί τσένταρ + 2 φλ. για την επικάλυψη
- ½ φλ. γάλα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρά κομματάκια
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα. Ψεκάστε τες με το λάδι και ψήστε για 45 λεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένες μέσα. Αφαιρέστε τις πατάτες από τον φούρνο. Μειώστε τη θερμότητα στους 150 βαθμούς.
- Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το μπέικον και λίγα λεπτά μετά την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι. Αφήστε τα να ενωθούν για λίγα λεπτά.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κάθε πατάτα στο μισό κατά μήκος. Βγάλτε το εσωτερικό της πατάτας προσέχοντας να μη σκιστεί η πατατούλα και ρίξτε το περιεχόμενο της πατάτας στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετήστε τις πατατούλες σε ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίστε τες με το μείγμα. Προσθέστε το τυρί, καλύπτοντας τις πατατούλες.
- Ψήστε τις πατάτες στον φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε ακόμη
- Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο σιδηρόδρομο: Διπλοί συρμοί με έναν μηχανοδηγό και «επιδημία» βλαβών στα «ασημένια βέλη» - Νέες καταγγελίες
- «Απόλυτη εταιρική διαφθορά»: Σάλος μετά την υπουργοποίηση του Έλον Μασκ στις ΗΠΑ – Ποιες οι αρμοδιότητές του
- Αποκαλυπτήρια για το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας
- Αθηνά Οικονομάκου: Kλείνει την εταιρεία κοσμημάτων της - «Είμαι πολύ συγκινημένη»