Food & Drink|06.09.2019 09:28

Το καινούργιο Frankie φέρνει ιταλικό αέρα στη Νέα Ερυθραία

Newsroom

Το νέο Frankie θα το βρείτε στο τριώροφο κτίριο που στέγαζε άλλοτε το Ergon και το οποίο, χάρη στην αρχιτέκτονα Κωνσταντίνα Μπάστα και το δημιουργικό αρχιτεκτονικό γραφείο Basta Team, θυμίζει πλέον τρατορία της Νέας Υόρκης. Η ανοικτή κουζίνα και ο ξυλόφουρνος δίνουν τον τόνο, ενώ στα πιάτα του –κυρίως φρέσκα ζυμαρικά και πίτσα (και με ζύμη glutten free)– πρωταγωνιστούν οι βιολογικές πρώτες ύλες και τα προϊόντα μικρών παραγωγών.

Ο σεφ Παναγιώτης Μωυσής έχει σχεδιάσει το μενού σε συνεργασία με τον executive chef του ομίλου Χρήστο Αθανασιάδη κι είναι αρκετά τα πιάτα που κινούν το ενδιαφέρον με το που το πιάνει κανείς στα χέρια του: η μπουράτα με λαχανικά και τρίχρωμη κινόα, τρίχρωμα ντοματίνια confit, πιπεριές, καρδιές αγκινάρας και λάδι βασιλικού, η ποικιλία μανιταριών με κατσικίσια gorgonzola dolce και θυμάρι, η ιδιαίτερη χωριάτικη με ντοματίνια, ελληνικές πίκλες μυρωδικών, αγγούρι, φέτα και ντάκο από χαρούπι – δεν λείπει και μια bistecca alla Fiorentina με λάδι τρούφας, σπανάκι και baby πατάτες. Tα Σαββατοκύριακα, το Frankie προτείνει και brunch, με ιταλικές νότες κι αυτό. 

Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, τηλ. 6932495507

ιταλική κουζίναεστιατόριο