Food & Drink|26.09.2019 09:01

Τι καινούργιο ψήνει το Mind The Cup στο Περιστέρι;

Newsroom

Κοντεύει να κλείσει οκτώ χρόνια λειτουργίας το Mind the Cup. Από τους πρώτους διδάξαντες του ποιοτικού καφέ στην πόλη, έχτισε σιγά-σιγά ένα πιστό κοινό εκεί στο Περιστέρι. Στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη τα τραπέζια κάτω από τα πλατάνια είναι μονίμως γεμάτα με κόσμο που πίνει καφέδες από την Αιθιοπία, την Κολομβία, την Κένυα, την Κόστα Ρίκα κι όπου αλλού φέρουν την δραστήρια ομάδα –που διοργανώνει σεμινάρια, ενορχηστρώνει γευσιγνωσίες (cuppings) και εισάγει απευθείας τον καφέ που προτείνει– τα ταξίδια της. Παίρνεις κι εσύ μια... μυρωδιά: πλάι στο φλιτζάνι προσγειώνεται μια καρτ ποστάλ όπου διαβάζεις το προφίλ του εκάστοτε καφέ, χαζεύοντας φωτογραφίες από τις φάρμες και τους ανθρώπους τους. Γουλιά και ιστορία.

Kάθε μέρα ψήνουν και μια διαφορετική πίτα με χωριάτικο φύλλο

Ακριβώς δίπλα σ’ αυτόν το μικρό ναό του καφέ μέσα στο καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένας δεύτερος χώρος. Πλέον στη μια πλευρά πρωταγωνιστεί το (γνωστό) καβουρδιστήρι και στην άλλη ένας φούρνος. Πίσω από τον ξύλινο πάγκο και στο εργαστήριο στα ενδότερα ο Θανάσης Ποριώτης φτιάχνει κάθε μέρα μια διαφορετική πίτα –άλλοτε σπανακόπιτα, άλλοτε μανιταρόπιτα, άλλοτε μια πίτα με γέμιση λαχανικών ή με γλυκιά κολοκύθα και κοτόπουλο, πασπαλισμένη με σουσάμι και λίγο δεντρολίβανο–, καθώς και πίτσες με μυρωδάτο ζυμάρι που σερβίρονται και σε μορφή… selfie (έτσι έχουν ονομάσει τις ατομικές), τάρτες, αφράτα ελιόψωμα και όχι μόνο. Τα σάντουιτς που σερβίρουν τα φτιάχνουν με δικά τους ψωμιά.

Για όσους προτιμούν κάτι γλυκό, υπάρχουν χειροποίητα cookies και cinnamon rolls, λουκουμάδες πασπαλισμένοι με ζάχαρη, γεμιστοί με σοκολάτα αλλά και τηγανίτες, που μοιάζουν μαμαδίστικες, με μέλι και κανέλα. Αν βρεθείτε στα μέρη του, πιάστε μια γωνιά στον μεγάλο πράσινο καπιτονέ καναπέ ή στο ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι και κάντε μια δοκιμή.

Μind the Cup Αιμ. Βεάκη 29, Περιστέρι, τηλ. 2105776010

φούρνοςκαφές